VIJESTI / KARLOVAC

BESPOVRATNA SREDSTVA

Osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi i za iduću školsku godinu - u Karlovcu će raditi 47 pomoćnika za 67 učenika

Osigurana sredstva za pomoćnike u nastavi i za iduću školsku godinu - u Karlovcu će raditi 47 pomoćnika za 67 učenika

Troškovi projekta iznose 2,1 milijun kuna, od čega iz Europskog socijalnog fonda stiže 1,8 milijuna kuna

Grad Karlovac dobio je bespovratna sredstva kako bi i u idućoj školskoj godini mogao osigurati pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.

Iz gradske uprave nam tako javljaju da je uspješno završila administrativna provjera projekta predanog na Poziv Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno - obrazovnim ustanovama od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- To znači da će u idućoj školskoj godini karlovačkim osnovnim školama na raspolaganju biti 47 pomoćnika za 67 učenika u 11 školskih ustanova. Troškovi projekta iznose 2,1 milijun kuna, od čega iz Europskog socijalnog fonda stiže 1,8 milijuna kuna, a Grad Karlovac će s 15 posto sufinancirati ukupne prihvatljive vrijednosti projektne prijave odnosno 320 tisuća kuna, kažu nam u Gradu.
 
Planirano trajanje projekta „Škola za sve uz pomoćnike u nastavi IV“ je 12 mjeseci. 

Projektom će se učenicima s teškoćama u razvoju, uz odgovarajuću podršku pomoćnika u nastavi, osigurati uvjeti za bolje funkcioniranje i usvajanje obrazovnih sadržaja, uspješniju socijalizaciju i stvaranje vršnjačkih odnosa sukladno njihovim individualnim mogućnostima i potrebama.

Izdvojeno


Reci što misliš!