VIJESTI / KARLOVAC

ZA NJIH NEMA PROBLEMA

HDZ ne priznaje uhljebljivanje i stranačko kadroviranje, Murganić tvrdi: Sve tvrtke i ustanove samostalno vode svoju kadrovsku politiku, ne prihvaćam stigmatiziranje

HDZ ne priznaje uhljebljivanje i stranačko kadroviranje, Murganić tvrdi: Sve tvrtke i ustanove samostalno vode svoju kadrovsku politiku, ne prihvaćam stigmatiziranje

Po riječima predsjednice ŽO HDZ-a Nade Murganić, teze da je uhljebljivanje i kadroviranje od strane HDZ-a itekako prisutno ne stoje i one imaju drugi karakter.

HDZ Karlovačke županije danas se kao i sve druge organizacije na tiskovnoj konferenciji sa zadatkom s vrha pohvalio o odličnim gospodarskim rezultatima dizanja BDP-a i kreditnog rejtinga, no karlovačke novinare ipak je zanimalo i kako je došlo do toga da Karlovac ponovo u centar medijske pozornosti na nacionalnoj razini dođe kao grad uljebljivanja, stranačkog kadroviranja i svega onog što nikako ne želimo da bude.

Po riječima predsjednice ŽO HDZ-a Nade Murganić, teze da je uhljebljivanje i kadroviranje od strane HDZ-a itekako prisutno ne stoje i one imaju drugi karakter.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Naravno da oporba i građani imaju pravo propitivati i kritizirati. ali što se tiče kadroviranja, HDZ Karlovačke županije ne kadrovira, sve tvrtke i ustanove vode samostalno svoju kadrovsku politiku,  a svi vodeći kadrovi su izabrani na natječajima, zadovoljili su uvjete natječaja i programe koje su priložili, kazala je Murganić.

Kako dodaje, nije dobro da se na taj način prikazuje cijeli grad, HDZ u gradu i Karlovačkoj županiji jer je to stranka koja je dobila povjerenje građana da provodi programe koji su bili predstavljeni u kampanji i rezultati su izbora su bili takvi.

- Nije dobro da se je do te mjere naglašava politička orijentacija i članstvo u političkoj organizaciji kod onih koji o tome nisu javno deklarirali i pristali da to javno govore, kaže Murganić.  

- Mi u svim svojim odlukama što se tiče izbora vodećih ljudi u tvrtkama i ustanovama nemamo nikakvih posebnih problema, oni dobro rade svoj posao neki su izabrani i oni koji su članovi HDZ-a i koji nisu, na ponovni mandat i i bilo bi mi zaista drago da se o Karlovcu piše i rade reportaže o svemu onome što je u Karlovcu zaista lijepo, ja ne mogu prihvatiti i to je možda moje osobno mišljenje i isto na to imam pravo, da se Karlovac prikazuje kao grad slučaj. Niti jedna država nije slučaj, Karlovac je lijepi grad s puno prirodnih ljepota i održavan grad zahvaljujući našim tvrtkama koji ima i epitet grada ugodnog življenja, što ne misle samo naši građani nego i oni koji dolaze živjeti u naš grad zbog dobrih zdravstvenih, socijalnih i kulturnih institucija, rekla je još Nada Murganić.

Priznaje da nismo savršeni, kaže da imamo propuste i greške nije po njoj nisu problem uhljebljivanje i kadroviranje.

- Nikada nisam zagovarala i stajala iza onih koji su kršili propise i zakone i to osuđujem. Ne mogu govoriti da to nije dobro i da to može biti negativna slika, u ovom slučaju što se tiče tvrtke Čistoća, ali to se ne može primijeniti na sve naše ustanove i članove.  Stigmatiziranje, stvaranje kolektivne odgovornosti, e na to ću reagirati jer ima tisuće i tisuće članova HDZ-a koje se ne smije nazivati uljebi ili kako je rečeno kradu Hrvatsku, zaključila je šefica županijskog HDZ-a

Izdvojeno


Reci što misliš!