VIJESTI / KARLOVAC

NOVI POSAO

Dr. sc. Damir Jelić novi je zaposlenik karlovačkog Veleučilišta! Prije nego što se bacio u znanstvene vode, kao prvi čovjek HDZ-a, Grada i Županije stranačko kadroviranje je digao na višu razinu

Dr. sc. Damir Jelić novi je zaposlenik karlovačkog Veleučilišta! Prije nego što se bacio u znanstvene vode, kao prvi čovjek HDZ-a, Grada i Županije stranačko kadroviranje je digao na višu razinu
KAportal/PIXSELL

KAportal je zadnjih mjeseci pisao da ni karlovačko Veleučilište nije imuno na stranačka zapošljavanja, a zašto bi i bilo kad u Karlovcu i Karlovačkoj županiji praktički nema gradske i županijske tvrtke ili ustanove koju ne vodi osoba sa stranačkom iskaznicom, ili netko iz krugova blizak vladajućem HDZ-u.

Bivši karlovački gradonačelnik, župan, te predsjednik gradskog i županijskog HDZ-a u više mandata novi je zaposlenik Veleučilišta u Karlovcu.

U gradskim kuloarima se već nagađalo da je natječaj "k'o skrojen" za novopečenog doktora znanosti, a iz redova oporbe, političkih aktivista, pa i medija se "prognoziralo" da je ovo zapošljavanje gotova stvar. Damir Jelić je, u konačnici, na njemu i dobio posao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Temeljem javnog natječaja objavljenog na Internet stranicama Veleučilišta u Karlovcu 24. studenog 2021. godine, na Euraxess Jobs portalu 24. studenog 2021. godine, u Večernjem listu 25. studenog 2021. godine, te u Narodnim novinama broj: 127/2021 dana 26. studenog 2021. godine za zapošljavanje jednog zaposlenika na radno mjesto I. vrste u suradničkom zvanju Asistent, za znanstveno područje: društvene znanosti (5.), znanstveno polje: ekonomija (5.01.) na određeno vrijeme s punim radnim vremenom izabran je kandidat dr.sc. Damir Jelić, izvijestilo je danas Veleučilište u Karlovcu.

KAportal je zadnjih mjeseci pisao da ni karlovačko Veleučilište nije imuno na stranačka zapošljavanja, a zašto bi i bilo kad u Karlovcu i Karlovačkoj županiji praktički nema gradske ili županijske tvrtke i ustanove koju ne vodi osoba sa stranačkom iskaznicom ili netko iz krugova blizak vladajućem HDZ-u. Podsjetimo, nedavno je na mjesto glavnog tajnika izabran pravnik Kristijan Čujko, bivši pročelnik Ureda župana a i na mjesto dekana došla je stranačka osoba - prof. Ivan Štedul.

Jelić se, nakon što je formalno napustio mjesto župana i političke vode, bacio na znanstveni rad, doktorirao na Sveučilištu u Mostaru, te u međuvremenu predavao na Bernaysu, na stručnom diplomskom studiju upravljanje odnosima s javnošću - kolegij politička komunikacija. To Visoko učilište vlasnički je povezano s Millenium promocijom, tvrtkom koja je svojedobno, dok je Jelić bio gradonačelnik surađivala s Gradom Karlovcem i odradila poznati posao brendiranja Karlovca. 

Jelić je osim obnašanja vlasti na lokalnoj razini, u svom političkom radu još i poznat da je praktički "doktorirao" politička zapošljavanja i stranačko kadroviranje podobnih na svim razinama -  od javne uprave u Gradu Karlovcu, Karlovačkoj županiji, te svim tvrtkama i ustanovama kojima su osnivači. 

Izdvojeno


Reci što misliš!