VIJESTI / KARLOVAC

GRAĐANI JOŠ IMAJU "FORE"

Čistoća i Grad uložili milijune u infrastrukturu za odvojeno prikupljanje otpada, ali i dalje se ostavlja prostor za igranje mimo pravila - zbog prilagodbe?

Čistoća i Grad uložili milijune u infrastrukturu za odvojeno prikupljanje otpada, ali i dalje se ostavlja prostor za igranje mimo pravila - zbog prilagodbe?
Tomislav Miletic/PIXSELL

Ukupno je nabavljeno 22.680 spremnika, 3 tisuće vrtnih kompostera, kupljena su dva specijalna komunalna vozila te su uspostavljena dva reciklažna dvorišta, i to sve sredstvima Grada, Fonda za zaštitu okoliša i EU.

Čistoća i Grad Karlovac uspostavili su infrastrukturu za odvajanje otpada u koju je uloženo 14,5 milijuna kuna, no zbog prilagodbe na novi sustav te prilagodbe novim pravilima uz gospodarenje otpadom, kraće vremensko razdoblje odvozit će se i otpad ostavljen pored spremnika, izvijestili su danas iz gradske tvrtke Čistoća.

Međutim, još jednom pozivaju građane na odgovorno ponašanje prema odlaganju otpada u smislu pravilnog odvajanja, odlaganja otpada u spremnike na obračunskom mjestu korisnika, odnosno u spremnike ispred njihovih zgrada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako napominju, osim Čistoći, zakonska regulativa i propisi o novom sustavu gospodarenja otpadom uveli su obveze i građanima, a jedna od njih je da su korisnici dužni odgovorno postupati s otpadom i spremnikom na svojem obračunskom mjestu. 

- Podsjećamo da je EU sredstvima, uz sufinanciranje Grada nabavljeno ukupno 22.680 spremnika. Vrtnih kompostera nabavljeno je 3.000 koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao sa 40% troškova, dok je Grad Karlovac sufinancirao sa 60%. Uz kompostere nabavljena su i dva specijalna komunalna vozila i financirana su dva reciklažna dvorišta, Ilovac i Mala Švarča, kažu u Čistoći, te dodaju kako zahvaljuju građanima na dosadašnjoj komunikaciji i suradnji.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti e-mailom [email protected] ili na telefon 047/601-494.  

Izdvojeno


Reci što misliš!