VIJESTI / KARLOVAC

DANI PIVA

Počinje najmasovnija karlovačka manifestacija, povodom toga oglasila se i policija - dali par savjeta i najavili pojačani nadzor

Počinje najmasovnija karlovačka manifestacija, povodom toga oglasila se i policija - dali par savjeta i najavili pojačani nadzor

Podsjećamo roditelje na zabranu noćnih izlazaka maloljetnika u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona, kažu u PU karlovačkoj.

Večeras počinje najmasovnija karlovačka manifestacija, tradicionalni Dani piva u 35. izdanju. Kako se na poprištu manifestacije u centru grada očekuje velik broj Karlovčana i brojnih gostiju, oglasila se i policija s par savjeta.

- Građane podsjećamo da svoja vozila obavezno zaključavaju, da zatvaraju prozore na njima te da vrijedne predmete i torbice ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu. Kako bi bilo što manje vandalističkog ponašanja i drugih oblika devijantnog ponašanja, posebno podsjećamo mlade, ali i njihove roditelje na Gradsku odluku o zabrani  konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim mjestima u gradu Karlovcu. Također, podsjećamo roditelje na zabranu noćnih izlazaka maloljetnika u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona, kažu u PU karlovačkoj.
 
Napominju da će policijski službenici tijekom trajanja manifestacije vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača stoga vozače upozoravamo da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona.
 
- Manifestacija će se odvijati na sijedećim lokacijama u samom gradu: Šetalište dr. Franje Tuđmana, košarkaško igralište Šanac, Sokolsko igralište, stoga pozivamo vozače da vode računa o parkiranju svojih vozila,  da ih ne ostavljaju na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, posebice na zelenim površinama. Od strane organizatora zbog uređenja prometa i parkiranja u centru grada omogućeno je parkiranje na više parkirališta, a dostupna mjesta za parkiranje vidljiva su na web stranici Tvrtke Mladost, navodi policija.
 
Sve sudionike u prometu, i vozače i pješake pozivaju na poštivanje prometnih propisa i oprez prilikom sudjelovanja u prometu. Posebno upozoravamo pješake da se kreću isključivo nogostupima, a da za prelazak preko kolnika koriste najbliže obilježene pješačke prijelaze.
 
- Vjerujemo da će posjetitelji uvažiti naše preporuke te da će svojom savjesnošću i našim angažmanom i ovogodišnje Dane piva provesti u veselom i lijepom ozračju, dodaje se u priopćenju PU karlovačke. 

Izdvojeno


Reci što misliš!