VIJESTI / KARLOVAC

IME MU JE RAVNATELJ

Traži se ravnatelj kina Edison! Imamo novu ustanovu koja će njime upravljati, sad otvoren natječaj za odgovornu osobu - rok prijava 15 dana

Traži se ravnatelj kina Edison! Imamo novu ustanovu koja će njime upravljati, sad otvoren natječaj za odgovornu osobu - rok prijava 15 dana

Funkciju privremene ravnateljice nove gradske ustanove Edison obnaša gradska pročelnica Mirjana Tomičić, koja i vodi cijeli ovaj EU projekt.

Ustanova Kino Edison, multimedijski centar za kulturno - turističke sadržaje uskoro bi trebao dobiti ravnatelja. Upravo danas objavljen je javni natječaj za imenovanje, a ostaje otvoren idućih 15 dana.

Kako je i navedeno u samom natječaju, za ravnatelja može biti imenovana osoba koja ima završen diplomski studij iz društvenih, humanistički znanosti ili umjetničkog područja, pet godina rada u struci, znanje jednog stranog jezika. Kandidat je dužan dostaviti i program rada i razvoja Ustanove za četverogodišnji mandat. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ponovimo kako je ustanova Edison osnovana u listopadu prošle godine. Jedno od pitanja koje se protezalo je zašto se išlo u osnivanje nove ustanove, a ne da se pridruži nekoj već postojećoj koja obavlja sličnu djelatnosti. Iz Grada su pojašnjavali kako je Ministarstvo kulture uvjetovalo da to bude nova ustanova jer glavna djelatnost je kinematografska i audiovizualna scenska umjetnost. 

Da bi, primjerice, Gradsko kazalište Zorin dom uvelo to kao dodatnu djelatnost ono bi moralo mijenjati svoj statut, a to onda više ne bilo kazalište nego Centar za kulturu Zorin dom, a za to nije bilo ni Ministarstvo kulture. Funkciju privremene ravnateljice nove gradske ustanove Edison obnaša gradska pročelnica Marijana Tomičić, koja i vodi cijeli ovaj EU projekt. 

Iz karlovačke gradske uprave podsjećaju kako kultno karlovačko kino Edison bit će u cijelosti obnovljeno i opremljeno zahvaljujući sredstvima Grada i iz ITU mehanizma. Za obnovu će biti izdvojeno 5 milijuna eura, za opremanje 1,1 milijun eura, od čega je 85 posto EU financiranje.

Edison će imati veliku i malu kino dvoranu u prizemlju, kafić, suvenirnicu, na prvom katu izložbeni prostor i urede, u potkrovlju multifunkcionalan i coworking prostor za rad udruga i drugih institucija vezano uz poslove audio-vizualne umjetnosti, ugrađeno dizalo i u potpunosti će biti prilagođeno osobama s invaliditetom. 

- Bit će to prvo VR kino u Hrvatskoj, s VR naočalama za posjetitelje, ali i jedinstven prostor ne samo za filmske projekcije, nego i različite kongrese, konferencije, radionice, festivale, poručuju iz Grada. 

Izdvojeno


Reci što misliš!