VIJESTI / KARLOVAC

"SAMO" 30 MANJE?

Najavljeno smanjenje broja kreveta u OB Karlovac i kritike reforme komentirala ravnateljica: Nemojte bolnicu koristiti za dobivanje jeftinih političkih bodova

Najavljeno smanjenje broja kreveta u OB Karlovac i kritike reforme komentirala ravnateljica: Nemojte bolnicu koristiti za dobivanje jeftinih političkih bodova

Prijedlog Ministarstva jest da ubuduće bolnica ima 60 kreveta manje, ali je istodobno prijedlog Uprave da se broj kreveta smanji za 30, što bi bilo optimalno rješenje, sukladno potrebama, navodi se u priopćenju Ravnateljstva

Prijedlog Ministarstva zdravstva da se broj kreveta u Općoj bolnici Karlovac smanji za 60 mjesta među kojima oftalmologija više ne bi trebala imati niti jedan jedini krevet za bolnički smještaj, donio je dosta polemike u karlovačkoj javnosti, posebno je na to ukazao SDP koji je kritike uputio i prema cijeloj zdravstvenoj reformi kakvu je zamislio ministar Vili Beroš.

Danas se oglasila ravnateljica OB Karlovac dr. Ivana Kovačić koja, kako kaže, "zbog učestalih krivih informacija koje se objavljuju u medijima, želi obavijestiti javnost da nikakva odluka o budućem ustroju Opće bolnice još nije donesena".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prijedlog Ministarstva jest da ubuduće bolnica ima 60 kreveta manje, ali je istodobno prijedlog Uprave da se broj kreveta smanji za 30, što bi bilo optimalno rješenje, sukladno potrebama, navodi se u priopćenju Ravnateljstva te dodaje da nema govora o ukidanju Odjela.

- Bolnica će i dalje pružati najbolju skrb i usluge pacijentima, uz, kao i do sada, maksimalan trud, znanje i angažman svih njezinih liječnika, sestara, tehničara i drugog osoblja. Stoga pozivam sve pojedince i političke stranke da Opću bolnicu Karlovac ne koriste za dobivanje jeftinih političkih bodova u dnevnopolitičke svrhe, kaže ravnateljica.

Dodaje da "služeći se poluinformacijama i neistinama, a pritom ne iznoseći nikakve prijedloge za unapređenje sustava, samo nanose štetu bolnici u koju se zaklinju i bez razloga plaše građane". 

Izdvojeno


Reci što misliš!