VIJESTI / KARLOVAC

LOKALNA POLITIKA

Možemo i Nova ljevica predložili čak 11 amandmana na gradski proračun iz raznih sfera gradskog života, od uvođenja građanskog odgoja do uređenja šetnica

Možemo i Nova ljevica predložili čak 11 amandmana na gradski proračun iz raznih sfera gradskog života, od uvođenja građanskog odgoja do uređenja šetnica

Možemo je najavilo i tehničku zamjenu vijećnika. Ana Matan daje svoj mandat u mirovanje a Draženka Polović se vraća u Gradsko vijeće.

Čak jedanaest amandmana pripremio je Klub vijećnika Možemo/Nova ljevica u karlovačkom Gradskom vijeću, a predstavio ih je danas, dan uoči sjednice na kojoj će biti prijedlog Proračuna za 2024. godinu.

Po riječima Dobriše Adameca davali su amandmane i prethodnih godina i neki su bili prihvaćeno.  Za 2022. predložili su amandman za subvenciranje boravka djece u obrtima za čuvanje djece i kreiranje Studije za biciklističku infastrukturu što je napravljeno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U prošloj godini je djelomično prihvaćeno povećanje satnice za pomoćnike u nastavi i sada će biti povećano na razinu koju smo tražili prošle godine. Dodatna sredstva za unapređenje prometne infrastrukture za osobe s invaliditetom su također prihvaćena i neke stvari su odrađene, a u planu je još zvučna signalizacija na raskršću na Rakovcu. Od Karlovačke županije je zatraženo sufinanciranje  boravka u vrtićima za djecu roditelja žrtve nasilja, a isto će biti i prema Gradu Karlovcu.

Klub vijećnika je dao 11 amandmana a kako je rekao Adamec, pripremili su detaljan pregled na web stranici, pa ih je i nabrojao.

- Želimo da se raspiše javni poziv za organizaciju i besplatan prijevoz onkoloških pacijenata na terapije po uzoru na sjajan program u Rijeci.Raspis javnog natječaja za Dom za starije i nemoćne u Luščiću, tamo je predviđen za gradnju i predlažemo da se odmah krene u izradu dokumentacije i da bude javni arhitektonski natječaj koji se stigne sad napraviti, rekao je Adamec.

Klub traži osnivanje mobilnog psihološkog tima za djecu u školama. 50 tisuća djece se suočava s poteškoćama mentalnog zdravlja, povećan je broj suicida pa Adamec dodaje da to treba pogurati i oni to čine amandmanom.

- Uvođenje građanskog odgoja u školama ponavljamo iz godine u godinu i nastavit ćemo i dalje i nadamo se da će se provesti kad tad. Funkcionalna parkirališta za bicikle na ključnim lokcijama u gradu. Da se izmijeni projektna dokumentacija Trga bana Jelačića a kako bi se sačuvala stabla lipe na trgu. Treba izraditi studiju o stanju poljoprivrede u gradu Karlovcu, izvješća su tužna i katastrofalna. Predlažemo osnivanje kratkih lanaca opskrbe hranom kao temeljom za lokalne poljoprivrednike, te da se studijom odredi kako ih najlaše izvesti. Uređenje košarkaškog igrališta u Tuškanovoj, tamo su klupice pa je košarku i opasno igrati, treba se urediti teren i izmaknuti klupice, naveo je Adamec.

Možemo i Nova ljevica još traže uređenje šetnice Vladimira Peršina Mrkvice od mosta prema Gazi po nasipu. Tamo nema ni kanti za smeće, a predlažu da se osigura i kakav izvor vode za okrjepu šetača i rekreativaca po ljeti. Također, traže od grada da se uključi u uređivanje Poučne staze Kozjača. 

Možemo je najavilo i tehničku zamjenu vijećnika. Ana Matan daje svoj mandat u mirovanje a Draženka Polović se vraća u Gradsko vijeće.

- Posvetit ću se organizacijskom jačanju i širenju stranke, zamijenit ću govornicu terenskim radom, mislim da tu mogu dati puno, veliki doprinos. Uvjerena sam da će kolegica Polović izvrsno obavljati vijećnički mandat kao što je pokazala u prvom dijelu mandata, kazala je Ana Matan.

Polović se nadovezala kako se vraća u klupe gradske vijećnice s istim namjerama te kaže da će biti posvećena radu za dobrobit cijelog grada i svakog stanovnika, zalagati se za vrijednosti, svjetonazore koje zastupaju.

- U mom fokusu interesa uvijek je sfera kulture, obrazovanja, dobrobit učenika, djece i organizacija školstva, odgoja ali i svih ljudskih prava i u tom smislu ću nastaviti raditi, nadam se aktivno, zapaženo i snažno, kazala je Polović. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!