VIJESTI / KARLOVAC

NA ADVENTSKOJ ŠETNICI

Otvoren tradicionalni Božićni obrtnički sajam! 11 izlagača iz Karlovačke županije predstavlja svoje proizvode, idealno za nabavu božićnih poklona FOTO

Otvoren tradicionalni Božićni obrtnički sajam! 11 izlagača iz Karlovačke županije predstavlja svoje proizvode, idealno za nabavu božićnih poklona FOTO

Sajam je isključivo prodajnog karaktera, namijenjen lokalnim obrtnicima i opg-ovima koji nude prigodni božićni asortiman; kao što su čestitke, suveniri, blagdanske dekoracije, rukotvorine, igračke, nakit, licitari, blagdanski pokloni i slično

Božićni obrtnički sajam otvoren je u sklopu Adventa u Karlovcu na karlovačkoj promenadi. Promocija ovakvog tipa od velikog je značaja za obrtnike. Potvrdili su nam to i obrtnici s kojima smo popričali na samom otvorenju sajma.  

Mateja Jakšić Zibar, vlasnica Magic Land obrta, bavi se organizacijom evenata i dekoracijama, a sada su prigodno izradili božićne dekoracije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovaj posao je nastao iz hobija, uloženo je puno truda, želje i volje. Promocija kao ova danas od velikog je značaja kako bi me ljudi prepoznali na tržištu, kazala je Mateja.

Upravo s ciljem prepoznavanja, po prvi na ovom sajmu izlaže Judita Kralj, koja se bavi izdavanjem slikovnica za djecu.  

- S poslom sam jako zadovoljna, nadam se da će mi ovaj sajam pomoći u prodaji i promidžbi, kazala je Judita. 

Iza obrtnice Marine Jež, šest je godina staža u proizvodnji personaliziranih mirisnih lanterni, posao joj je još u statusu hobija, no ovakva promocija koristi. Kako nam kaže, prošle godine bilo joj je super, ništa manje ne očekuje ni ove. 

Sajam dio manifestacije Advent u Karlovcu

Po riječima Željke Galović, tajnice Obrtničke komore Karlovačke županije, sajam je organizacijski zajedno realiziran s Udruženjem obrtnika Grada Karlovca i to već treću godinu za redom kao dio manifestacije „Advent“ u Karlovcu.

- Bit će otvoren do nedjelje 17. prosinca s 11 prodajnih štandova koje izlagači koriste bez naknade, kako bismo dali mali doprinos njihovom poslovanju, kazala nam je Galović.

- Sajam je isključivo prodajnog karaktera, namijenjen lokalnim obrtnicima i opg-ovima koji nude prigodni božićni asortiman; kao što su čestitke, suveniri, blagdanske dekoracije, rukotvorine, igračke, nakit, licitari, blagdanski pokloni i slično, rekao je Matija Puljar, tajnik Udruženja obrtnika Grada Karlovca.

Dodaje da nisu izostali i drugi sadržaji, naime, na lokaciji je Božićni cvjetni foto -kutak koji je izradio i ukrasio Ceh cvjećara Udruženja obrtnika Grada Karlovac. U nedjelju će biti održana i revija frizura koju će organizirati Ceh frizera Udruženja obrtnika Grada Karlovca. 

- Također nam je cilj da kupci izbjegnu gužve u velikim trgovačkim centrima i kupnju proizvoda iz masovne proizvodnje. Umjesto toga da na ovom sajmu kupe unikatne, ručno rađene proizvode i time podrže rad lokalnih obrtnika, kaže Puljar.

Galović nam je još rekla kako je je cilj Sajma promidžba obrtništva te malog i srednjeg poduzetništva, ali i pomoć samim obrtnicima.

- Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti i zahvaliti našim sponzorima koji nam pomažu u organizaciji Sajma sve ove godine, a to su Grad Karlovac, Karlovačka županija, Turistička zajednica grada Karlovca i Hrvatska obrtnička komora, kazala je. 


 

Izdvojeno


Reci što misliš!