GDJE I KAD?

ČAK 110 UMJETNIKA

U srijedu u Galeriji Vjekoslav Karas premijerno predstavljanje izložbe radove 9. hrvatskog trijenala akvarela

U srijedu u Galeriji Vjekoslav Karas premijerno predstavljanje izložbe radove 9. hrvatskog trijenala akvarela

Dobitnik Velike nagrade 9. hrvatskog trijenala akvarela je djelo „Jutarnje stube“, akademskog slikara Damira Facana Grdiše.

U karlovačkoj Galeriji Vjekoslav Karas se u srijedu, 18. svibnja, s početkom u 19 sati premijerno otvara deveto izdanje već tradicionalnog hrvatskog trijenala akvarela. Muzeji grada Karlovca, Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i HDLU (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika) zajedno organiziraju nacionalnu izložbu akvarela pod nazivom 9. hrvatski trijenale akvarela.

Svrha hrvatskog trijenala akvarela jest pružiti uvid u svojstva i značajke akvarela kao likovne tehnike i discipline, prikazati najnovija djela nastala u Hrvatskoj u posljednje tri godine, upozoriti na imena i nove autorske darovitosti. Hrvatski trijenale akvarela održava se svake treće godine, počevši od 1998. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U veljači 2022. godine objavljen je javni natječaj na koji se ukupno odazvalo 205 umjetnika. Članovi odbora za izbor djela - povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, akademski slikar Josip Zanki i akademski slikar Tomislav Buntak za postav izložbe izabrali su 110 umjetnika. Dobitnik Velike nagrade 9. hrvatskog trijenala akvarela je djelo „Jutarnje stube“, akademskog slikara Damira Facana Grdiše.

Izložba će ove godine biti postavljena u tri galerijska prostora. Premijerno otvorenje će se održati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu, HDLU u Zagrebu trijenale akvarela otvara 5. srpnja, a u Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu trijenale će biti predstavljeno 23. rujna.

Autorica likovnog postava 9. hrvatskog trijenala akvarela u Galeriji „Vjekoslav Karas“ je voditeljica Galerije i akademska slikarica Aleksandra Goreta. Izložba ostaje otvorena do 26. lipnja 2022. godine, a može se razgledati utorkom i četvrtkom od 8 do 16 sati, srijedom i petkom od 8 do 19 sati, subotom od 10 do 16 sati i nedjeljom od 10 do 12 sati.

Izložbu financijski podupiru Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Karlovac i Grad Slavonski Brod.

(foto: gmk.hr)

Izdvojeno


Reci što misliš!