GDJE I KAD?

KUDA ZA VIKEND

Scena i Urbani park za vikend: U petak koncert žestokih Riječana, u subotu buvljak i ugodno glazbeno druženje

Scena i Urbani park za vikend: U petak koncert žestokih Riječana, u subotu buvljak i ugodno glazbeno druženje

Na Maloj sceni i u Urbanom parku Hrvatskog doma ovog vikenda na rasporedu su dobar i žestok koncert, buvljak te novi glazbeni program, svojevrsni lagani DJ session. 

U petak u 21 sat vrijeme je za koncert - u Karlovcu gostuju riječki bendovi Po' Metra Crijeva i Pomelo Chess Society.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Po' Metra Crijeva je prvi i jedini Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine. Osnovani 2003. godine, izdali su 3 albuma u vlastitom izdanju, a najnoviji album, ''Ča Metal''  iz 2018. od publike i kritike je primljen s velikim zanimanjem. 

Pomelo Chess Society je instrumentalni rock trio iz Rijeke, koji predstavlja novi glazbeni pravac -Šah Math Rock. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock 'n' roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima. U zimu prošle godine izbacili su svoj prvi album istoimenog naziva  "Pomelo Chess Society". Pjesme su snimane u G.I.S. studiju pod budnim okom Matej Zeca, gitarista riječkog Let 3.

 U subotu, pak, u jutarnjim satima prilika da kupite nešto zanimljivo, ili možda prodate uz novi Panov "Buvljak u parku" i sajam rukotvorina. Početak je u 9:30 i potrajat će do 14 sati. A, već od 18 sati kreće i novi program u Urbanom parku - "Tropicalisco". 
Glazbeni session puštat će DJ-i PIGI (Saša Pignar) i UMINAL (Luka Sertić) u disco/soul/house varijantama. Program traje do ponoći. 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!