GDJE I KAD?

BROJNA DOGAĐANJA

Bogato karlovačko kulturno i zabavno ljeto neće stati nakon Dana grada - slijede Međunarodni etno jazz festival, Riječno kino...

Bogato karlovačko kulturno i zabavno ljeto neće stati nakon Dana grada - slijede Međunarodni etno jazz festival, Riječno kino...

Karlovac već tradicionalno obiluje kulturnim i zabavnim događanjima u okviru Zvjezdanog ljeta, ali zanimljiva ljetna događanja neće stati nakon Dana grada. U periodu u kojem je obično zavladala ljetna "fjaka" sve do Dana piva, sada već tradicionalno kreću nove manifestacije koje će popuniti ljetne sadržaje onima koji ljeto provode na četiri rijeke.

Praktički odmah po Danu grada, već u petak 14. srpnja, počinje novo izdanje Riječnog kina. Osim u Karlovcu, Riječno kino već tradicionalno će "ploviti" i drugim mjestima županije - zasad su potvrđene filmske večeri u Ogulinu, Ozlju i Kamanju. Organizatori iz Kinokluba Karlovac nadaju se da će gostovati i u Dugoj Resi, a najavljuju i jedno iznenađenje za Karlovčane, odnosno jednu novu lokaciju na kojoj će publika moći uživati u filmu pod zvijezdama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tjedan dana kasnije, od 21. do 23. srpnja, Stari grad Dubovac ponovno će biti ugodna, ali i akustički izvrsna kulisa 17. Međunarodnog etno jazz festivala. Glavna zvijezda festivala je svjetski eminentni jazz gitarist Wolfgang Muthspiel, koji je uz rodnu Austriju, dio karijere proveo i u New Yorku, gdje je svirao s brojnim glazbenim legendama, a snimao je i solo albume - kao solist ili kao frontmen projekta ima ih čak 23.

Koncert Wolfganga Muthspiela na rasporedu je u nedjelju, 23. srpnja, a festival će dva dana ranije, u petak, otvoriti Zvonimir Šestak Groove Assembly, koji čine ponajbolji jazz glazbenici s ovih prostora.

Subota je, pak, također u karlovačkom "štihu", jer publika će ovog puta moći čuti i onog koji je godinama najzaslužniji za ovaj vrhunski festival, Gorana Ilića koji nastupa uz svoj trio i posebnu gošću Astrid Kuljanić.

Dakako, nije to sve što nas čeka ovog ljeta, brojna manja događanja planiraju se na Foginovom, udruge mladih nastavljaju sa svojom "Scenom u kvartu" i time će biti popunjeni i kolovoški dani.

Izdvojeno


Reci što misliš!