GDJE I KAD?

NOĆ (I DAN) KNJIGE

Karlovačka knjižnica bogatim programom obilježila "Noć knjige 2024" - dodijeljene su i nagrade najčitateljima za 2023. godinu

Karlovačka knjižnica bogatim programom obilježila

Jedan od središnjih događaja bila je promocija novog Karakaševog romana "Potop".

U Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić brojnim programima obilježena je jučer Noć knjige. Program je počeo otvaranjem izložbe "Što bi Prstenova družina čitala" i čitanjem priče za najmlađe "Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima", kao i gostovanjem autora brojnih slikovnica i stripova Damira Schunka. Točno u podne, Ilirska dvorana pretvorena je u kazalište, u kojem je Dječje kazalište iz Ljubljane odigralo predstavu "Enostavno prijatelji".

Predvečer je program za najmlađe nastavljen uz čitaonicu priče "Za minutu, mama", ali i radionicu izrade kartonskih dinosaura (koji je bio i vizualni motiv ovogodišnje Noći knjige u Hrvatskoj), dok je središnji događaj svakako bilo gostovanje Damira Karakaša, koji je predstavio svoj najnoviji roman "Potop". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posebno svečano, pak, bilo je u Izložbenom salonu "Ljudevit Šestić" gdje su proglašeni najčitatelji za 2023. godinu. Kao i uvijek nagrade su podijeljene u pet kategorija, a rekorderka je ona najmlađa! Naime, Lucija Cvitak, nagrađena u kategoriji djece, posudila je i pročitala prošle godine 194 slikovnice!

U kategoriji umirovljenika rekorderka je Višnja Drakulić koja je tijekom 2023. godine posudila 184 naslova iz bogatog knjižnog fonda.

U kategoriji odraslih nagradu je dobila Sanda Kočevar Stepinac (112 naslova), u kategoriji učenika Ema Rađenović (84 naslova), a u kategoriji studenata Luka Belak koji je zadužio 32 stručna naslova.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!