GDJE I KAD?

Do 16. svibnja

U četvrtak 2. svibnja u Galeriji "ZILIK" otvorenje samostalne izložbe slika "Unutarnji pejsaži" zagrebačke kiparice Lucije Marin

U četvrtak 2. svibnja u Galeriji

Do sada je izlagala na više od 40 skupnih i na sedam samostalnih izložbi

U Galeriji "ZILIK" u Karlovcu u četvrtak 2. svibnja u 19 sati se otvara u organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici "Vladimir Nazor" samostalna izložba akademske umjetnice, magistrice kiparstva, Lucije Marin "Unutarnji pejsaži".

Nastupala je na jubilarnoj 50. Zimskoj likovnoj koloniji održavanjem radionica u sklopu Malog ZILIK-a. Na prvoj su djeca istraživanjem plohe, linije i boje te grupnim radom oblikovale džempere, a na drugoj izrazili osjećaje i misli mrljama i linijama u tehnici akvarela te se okušala u pjesništvu. "Na tragu druge radionice je i recentni ciklus radova kojim se umjetnica predstavlja na samostalnoj izložbi u Galeriji 'ZILIK'", objašnjava kustosica Sonja Švec Španjol.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pojašnjava da se L. Marin odmiče od skulpture kao svog primarnog medija ka slikarstvu, pa izlaže radove nastale lani pod utjecajem "apstraktnog ekspresionističkog stila prvenstveno vođena stvaralačkim postulatom fluxusa koji govori o međuovisnosti umjetnosti i života, autora i djela". "Izraziti misao, stanje ili osjećaj putem teksta izvezenog koncem i vunom na površini platna čiju podlogu čini slučajnost vodene koloristične mrlje otvara prostor za kontemplaciju, ali i omogućava neposredni uvid u unutarnji svijet autorice", kaže S. Švec Španjol.

Dodaje da je autorica rođena 1995. godine u Zagrebu u kojemu je i diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti i da je izlagala na više od 40 zajedničkih i na sedam samostalnih izložbi. "Glavne tematske preokupacije u njezinom umjetničkom radu su ready-made instalacije napravljene od otpada te poetičnost vodenih površina i prirodnog svijeta, što prikazuje kroz razne medije. Kroz svoje radove, osobito one ready-made, propituje utjecaj konzumerizma na okoliš te problem odnosa između tradicije, kulture i zagađenja prirode", dodaje S. Švec Španjol.

Izložba će biti otvorena do 16. svibnja.

Izdvojeno


Reci što misliš!