GDJE I KAD? / KINO, FOTO, FILM

Čak devet izložbi uz 6. Foto dane mladih - prva od njih otvara se u subotu u 18 sati u CZM Grabrik

Čak devet izložbi uz 6. Foto dane mladih - prva od njih otvara se u
subotu u 18 sati u CZM Grabrik

Ovogodišnje izdanje  Foto dana mladih Karlovčanima poklanja čak devet atraktivnih izložbi, a prva od njih je izložba “Existence. Connecting nature and mankind” koja se otvara u subotu 20. kolovoza u Centru za mlade u Grabriku, s početkom u 18 sati. Riječ je o presjeku najboljih radova skupine fotografa i filmaša iz Nizozemske, okupljenih u udrugu Team Sterk. Šestero članova njihove udruge na 6. Foto danima mladih sudjeluje u edukativnom programu FDM Laboratorij u okviru kojega istražuju kako profesionalno snimati DSLR opremom, a glazbeni spot na temu Sjene kojeg su snimili s mentorom Markom Mikšićem, također možete pogledati na otvorenju izložbe.

U ponedjeljak u 10 sati ujutro Promenada postaje najveći izložbeni prostor na otvorenom u gradu pa se tako otvaraju čak tri izložbe: “Karlovac okom mladih“, “Europa okom mladih“ i “5 godina Foto dana mladih“. Riječ je o fotografijama mladih umjetnika koje su okupljene u skupne izložbe prema navedenim temama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spektakularnu izložbu “Skrivene tajne Brijuna“, poznatog hrvatskog fotografa Marka Vrdoljaka, razgledajte na svečanom otvorenju 6. Foto dana mladih koje se održava na Starom gradu Dubovcu 22. kolovoza. Fotograf s više od stotinu izložba u svijetu koji je uz ostale nagrade i priznanja dobitnik i najprestižnije strukovne nagrade u Hrvatskoj, “Tošo Dabac”, za veliki doprinos afirmaciji umjetničke fotografije i fotografske umjetnosti u Hrvatskoj, karlovačkoj publici predstavit će se s presjek novijih radova s motivima prirode, divljih životinja, povijesnih građevina, arheoloških lokaliteta i pejzaža brijunskog arhipelaga. Izložba ostaje otvorena za javnost do kraja festivala na Starom gradu Dubovcu.

U utorak 23. kolovoza u galeriji ZILIK u 12 sati otvara se izložba „Nekad sudionici FDM, danas studenti ADU“, koja prikazuje dio duha i stila kojim najčešće odišu radovi studenata ADU-a. Istoga dana u 20:30 sati posjetite Gradski muzej grada Karlovca i razgledajte izložbu “Volim svoju županiju“ Hrvatske zajednice županija s ciljem promocije prirodnih ljepota i kulturne baštine svih hrvatskih županija te poticanja snažnijeg regionalnog identiteta. U 21 sati posjetite noćnu izložbu „Karlovac okom mladih“ na Promenadi, a u četvrtak vas na lokaciji Arboretuma i Šumarske i drvodjeljske škole očekuje noćna izložbu fotografija „Europska unija i mladi“ koja počinje u 20:30 sati.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!