IZBORI 2020.

IZBORI 2020.

Kolaković uvjerena da će postati karlovačka predstavnica u Saboru: Stranka rada i solidarnosti bit će u Vladi, svejedno čijoj!

Kolaković uvjerena da će postati karlovačka predstavnica u Saboru: Stranka rada i solidarnosti bit će u Vladi, svejedno čijoj!

Bivša karlovačka dogradonačelnica na 2. je mjestu kandidacijske liste ove stranke u VII. izbornoj jedinici

- Pozivam birače da izađu na birališta, iskoriste svoje pravo i obvezu i s puno odgovornosti i u pogledu čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja, ali i u pogledu budućnosti Hrvatske promisle kome će dati svoj glas: onima koji zavodljivo pričaju ili onima koji su nešto odradili i rade? Vjerujem da lista Stranke rada i solidarnosti zavređuje glasove naših birača temeljem onoga što smo napravili kao stranka i kao pojedinci. Karlovčanima želim da svi zajedno imamo kvalitetniji život, bolji standard i u svemu budemo uz bok Zagrebu, poručila je s današnje pressice Marina Kolaković, druga na listi Bandićeve Stranke rada i solidarnosti u VII. izbornoj jedinici.

Jedina je iz Karlovačke županije na ovoj listi, a to što je na 2. mjestu od 14 kandidata, za razliku od nekih drugih lista, po njenim riječima, dovoljno govori o važnosti Karlovca i županije ovoj stranci, ali i povećava njihove šanse da imaju svog zastupnika u Saboru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U VII. izbornoj jedinici vrlo realno očekujemo jedan mandat. Gordana Rusak, nositeljica liste, ako se tako stvari slože, vrlo je vjerojatno da bude ministrica pa se otvaraju mogućnosti da karlovačka kandidatkinja bude saborska zastupnica i bori se za Karlovac i okolicu, kazala je Kolaković.

Upitana u čijoj Vladi bi Rusak tada bila ministrica, odgovorila je kako je hrvatsko političko tijelo bipolarizirano i da će dvije velike stranke okupljati partnere za neminovnu koaliciju jer za sad nije izgledno da bilo koja samostalno preuzme odgovornost. Stranka rada i solidarnosti spremna je biti im partner.

- Stranka rada i solidarnosti je otvorena stranka, apsolutno neopterećena bilo kakvim ideologijama, za koju je rat završio 1945., koja ne govori o podjelama, nego jedinstvu Hrvatske. Mi smo Stranka rada i solidarnosti, a naš predsjednik bi u naziv najrađe stavio i zajedništva; dakle, to je ono što treba Hrvatskoj. Nemamo nikakvih prepreka da budemo u koalicijama s onima koje zovemo lijevima ili desnima, jedina prepreka su oni koji ne rade na dobrobit Hrvatske, koji nisu sposobni da odrade dobro za Hrvatsku, a mi možemo koalirati sa svima koji su sposobni i koji će preuzeti vlast, onima kojima će naši građani dati povjerenje, poručila je Kolaković.

Govoreći o programu stranke, između ostalog, rekla je da će se boriti da i svi srednjoškolci imaju besplatne udžbenike, kao što je to u Zagrebu, posebno voditi računa o 1,2 milijuna umirovljenika u zemlji od kojih polovica živi ispod granice siromaštva, tražiti izmjene zakona o izbornim jedinicama i izborima kako bi glasovi u njima jednako vrijedili, odnosno, polovica zastupnika, 70 od 140 (bez predstavnika manjina i dijaspore)  bila birana izravno, imenom i prezimenom, a polovica s lista i bilo omogućeno elektronsko glasanje. Ekonomiji će, pak, dati posebnu važnost kako Hrvatska više ne bi bila, od 63 svjetske zemlje, na 60. mjestu konkurentnosti, a zadnja u Europi.

Izdvojeno


Reci što misliš!