KAŠ

Talentirana veslačica Korane Ema Hodak nova je prvakinja Hrvatske na ergometrima, Jurju Rudaru brončana medalja

Talentirana veslačica Korane Ema Hodak nova je prvakinja Hrvatske
na ergometrima, Jurju Rudaru brončana medalja

Organizator natjecanja Croatia Open Indoor- Rijeka 2020. (Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima) - jedan od tri veslačka natjecanja u Hrvatskoj koje je uvršteno u kalendar FISA-e (Svjetske veslačke asocijacije), bio je VK Jadran iz Rijeke u suradnji s HVS-om. Posjetitelji su ove godine mogli istovremeno gledati natjecanje sportaša na čak 30 ergometara u liniji (samo utrka kadetkinja B je bila na 1000 metara, a sve ostale utrke su na 2000 metara).

Održano je u nedjelju 16. veljače 2020. godine u riječkom Sportskom centru Zamet uz sudjelovanje preko 500 veslačica i veslača iz pet država: Slovenije, Italije, Austrije, BiH i Hrvatske. Ono je bilo i obvezno natjecanje kandidata za slovensku i hrvatsku veslačku reprezentaciju pa je tako među sudionicima bio i Martin Sinković, te ostali članovi hrvatske reprezentacije. Natjecanjem je, dakako, dominirao svjetski prvak i olimpijac Martin Sinković koji je osvojio 1. mjesto u kategoriji seniora te pobudio najveću pažnju brojnog gledateljstva s najbržim vremenom ovog prvenstva od 5:48,8. Među tom veslačkom elitom nastupilo je i osam veslača/ca Veslačkog kluba Korana.

Veslačica Korane Ema Hodak nova je prvakinja Hrvatske na ergometrima u kategoriji kadetkinja B. Prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je s vremenom 3:53,8 nastupivši u konkurenciji 23 veslačice-vršnjakinje. Uvjerljivo je pobijedila sve svoje protivnice, a od drugoplasirane je bila bolja za 20 sekundi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kategoriji kadetkinja A, među 23 veslačice „kavekašica“ Dora Kranjčec zauzela je 11. mjesto. Čak 61 natjecatelj je sudjelovao u utrkama kadeta A, a Koranaš Noa Ružić bio je 17-ti.

Iskusni Juraj Rudar nastupio je u kategoriji lakih seniora A i s vremenom 7:15,3 zauzeo je 3. mjesto okitivši se tako brončanom medaljom.

Mario Konjevoda je u konkurenciji 67 u kategoriji juniora A zauzeo 10. mjesto u vremenu 6:30,4.

VK Korana je imala tri predstavnika u kategoriji juniora B gdje je nastupilo 95 veslača. Luka Hajdin zauzeo je 6. mjesto s vremenom 6:39,5, Igor Šušnjar je bio 21. s vremenom 6:57,9, a Mauro Bauer 84. s vremenom 7:45,8.

Ovo je natjecanje bilo uvod u veslačka natjecanja na vodi koja slijede u narednom razdoblju pa treneri Korane, Zlatko Katušin i Dario Šabić, nisu krili zadovoljstvo postignutim rezultatima i vremenima svojih „pulena“ s obzirom da je kod svih natjecatelja, od zadnjeg Otvorenog prvenstva, postignut pomak u rezultatima.

KAŠonline


Reci što misliš!