SPORT

ATLETSKA STAZA

Travnjak je završen i izgleda bolji nego ikad, tartan staza za atletičare u funkciji do kraja lipnja

Travnjak je završen i izgleda bolji nego ikad, tartan staza za atletičare u funkciji do kraja lipnja

Rekonstrukcija atletske staze i borilišta na stadionu s desne obale Korane trebala bi najkasnije do kraja lipnja ove godine biti u funkciji. Radnici završavaju podlogu za postavljanje tartan staze a nakon toga će uslijediti iscrtavanje osam atletskih pruga, što moraju učiniti stručnjaci za atletske staze.

– Nogometni travnjak je završen i izgleda bolji nego ikad. Sve skupa se malo odužilo zbog niz okolnosti ali sam siguran da će atletičari, kao i nogometaši, na koncu biti zadovoljni atletskom stazom i novim travnjakom. Ostaje nam još poraditi na tome i da atletičari dobiju svoj krov na „Čavlekovom“ stadionu koji je i sagrađen kao atletsko-nogometni stadion da bi imali gdje spremiti rekvizite i opremu - rekao je predsjednik Karlovačke sportske zajednice Želimir Feitl prilikom posjete stadionu.

Atletska staza godinama nije u funkciji. Na njoj se nisu mogla održavati natjecanja, ali ni treninzi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Doći će i ti dani kad će se u Karlovcu opet moći gledati kvalitetna atletika među kojima će, nadam se, nastupiti i karlovački atletičari. Vjerujem da će obnovljena staza doprinijeti i napretku atletike u našem gradu koja nam je podarila dva olimpijca – dodao je Feitl. 

Ukupni radovi vrijedni su oko 6,5 milijuna kuna. Grad Karlovac je osigurao 2,4 milijuna, a 3,5 milijuna kuna za uređenje staze osigurao je Središnji državni ured za sport, dok je 600 tisuća kuna je donacija Hrvatskog nogometnog saveza što je korišteno za uređenje travnjaka.

Izdvojeno


Reci što misliš!