SPORT

ZAVRŠEN CIKLUS

Daniel Vojak pobjednik šahovskog turnira "Jesen na Kupi", ukupni pobjednik Zoran Zelenika

Daniel Vojak pobjednik šahovskog turnira

Turnirom "Jesen na Kupi", održanom u Lovačkom rogu, završen je ciklus od četiri šahovska turnira u organizaciji Karlovačkog šahovskog kluba pod nazivom "Četiri godišnja doba u gradu na četiri rijeke". 

U ipak nešto malobrojnijoj konkurenciji zbog pandemije, najbolji je na posljednjem turniru bio nacionalni majstor Daniel Vojak iz Svete Nedjelje sa 11 bodova u 13 kola. Drugo mjesto osvojio je ukupni pobjednik ciklusa turnira Zoran Zelenika, a treće Damir Samovojska. Najbolji Karlovčanin je Željko Bedić na šestom mjestu, a najbolji mladi šahist na izvrsnom petom mjestu 12-godišnji Ivano Sundać iz Crikvenice. Najuspješnija od žena je karlovačka Vukovarka Tamara Ljikar na 13. mjestu - na turniru je nastupilo 23 šahista i šahistica. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ukupnoj konkurenciji među 62 šahista i šahistice prvo mjesto je osvojio, kao što smo i spomenuli, majstorski kandidat Zoran Zelenika iz ŠK Straža iz Huma na Sutli. Zanimljivo, Zelenika niti na jednom turniru nije bio prvi, no uvijek je bio pri samom vrhu i tako skupio dovoljno bodova za ukupni naslov. Slijede dva karlovačka šahista - Željko Bedić i Izidor Drvar. 

Najuspješniji veteran je Božidar Marković iz Karlovca na 16. mjestu, a u ženskoj i juniorskoj konkurenciji najbolji su isti pojedinci kao na posljednjem turniru - Tamara Ljikar kod žena (ukupno 22.) i Ivano Sundać kod juniora (ukupno 35.).

Završilo je i natjecanje u Trećoj šahovskoj ligi, a Karlovčani su nakon što su osigurali ostanak opušteno odigrali posljednje kolo i izgubili od Svete Nedjelje s čak 5,5 - 0,5. Bedić je jedini ostvario remi i to u meču protiv kasnijeg pobjednika karlovačkog turnira Vojaka, dok su ostali ubilježili poraze. Na kraju sezone šesto mjesto za Karlovčane i zadržan trećeligaški status.

Juniori su, pak, sezonu u Drugoj ligi završili na 11. mjestu od 16 ekipa. 

Izdvojeno


Reci što misliš!