SPORT

SOLIDAN POČETAK SEZONE

Atletika: Novosel prvi na 3000 metara, Katić treći na 800 metara u posljednjem kolu Ekipnog prvenstva RH

Atletika: Novosel prvi na 3000 metara, Katić treći na 800 metara u posljednjem kolu Ekipnog prvenstva RH

U Zagrebu je trećim i posljednjim kolom završenog Ekipno prvenstvo Hrvatske u dvoranskoj atletici, prvo ovogodišnje natjecanje, nakon što su zbog koronavirusa otpala sva pojedinačna prvenstva u dvorani. Ipak, valja odmah naglasiti da bi se sljedeće subote moglo održati seniorsko pojedinačno prvenstvo, za koje se još čeka dozvola Stožera, dok su prvenstva mlađih kategorija, čini se, definitivno otkazana.

Što se tiče Atletskog kluba Karlovac, naš je gradski atletski klub natjecanje završio na 11. mjestu u konkurenciji 37 klubova, što možemo ocijeniti dobrim rezultatom, čak i vrlo dobrim, uzevši u obzir da je zbog bolesti i ozljeda Lee Novković i Helene Valentić koje bi zasigurno donijele puno bodova, na jednom kolu nastupio potpuno bez ženske postave, a na preostala dva trčala je samo mlada Irina Vidiček-Ljubojević. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I muška ekipa, pogotovo Bruno Belčić, sigurno bi donijela i više bodova da je bila u punoj formi, no to je već problem s kojim su se, što zbog pandemije, a što zbog nedostatka atletskih dvorana suočavali gotovo svi klubovi osim donekle Zagrepčana i Osječana.

Karlovački atletičari posljednjeg su se dana natjecanja dva puta penjali na pobjedničko postolje, a napokon je stiglo i prvo mjesto koje je ostvario Tomislav Novosel na 3000 metara. Nakon što je na protekla dva kola dva puta bio drugi, jednom iza Nedeljkovića, a jednom iza Bratulića, jučer je pobijedio obojicu i potvrdio da će biti veliko pojačanje za AK Karlovac. 

U karlovačkom znaku bila je utrka na 800 metara, u kojoj je treće mjesto osvojio Ivan Katić, a odmah nakon njega plasirali su se na četvrto i peto mjesto Hrvoje Neralić i Tin Dolšak, dok je Andrej Belčić bio jedanaesti.

Postolje, možda i pobjedu, očekivali smo i od Brune Belčića na 1500 metara, no nakon što je prvu polovicu utrke trčao u vodećem trojcu koji se znatno odvojio od ostatka natjecatelja, Belčić je u jednom trenutku odustao. Je li bila riječ o preforsiranosti ili nekoj laganijoj ozljedi još ne znamo, no ozbiljnijih problema ipak nema, jer Belčić je kasnije trčao u karlovačkoj štafeti. U ovoj utrci, pak, vrlo dobro četvrto mjesto osvojio je Lovro Kasunić.

A, četvrta je bila i štafeta 4x400 metara, u kojoj su trčali Tin Dolšak, Bruno Belčić, Andrej Belčić i Hrvoje Neralić. Druga postava Karlovca za koju su trčali Borna Burić, Franjo Špišić, Tomislav Novosel i Lovro Kasunić diskvalificirana je zbog pogrešne izmjene.

Napokon, u ženskoj konkurenciji trčala je, kao što smo i spomenuli, jedino 16-godišnja Irina Vidiček-Ljubojević na 400 metara i zauzela 13. mjesto.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!