SPORT

GENERALNA PROBA

Veslačima Korane po jedno drugo i treće mjesto u dvojcu na pariće na Otvorenom prvenstvu Zagreba na Jarunu

Veslačima Korane po jedno drugo i treće mjesto u dvojcu na pariće na Otvorenom prvenstvu Zagreba na Jarunu

Tjedan dana prije održavanja Svjetskog veslačkog kupa, prvoga takvog u povijesti na domaćoj vodi, na jarunskom jezeru u Zagrebu održana je u subotu 24. travnja trening regata Otvoreno prvenstvo Zagreba, ujedno i kao generalna proba za Svjetski veslački kup koji je održava od 30. travnja do 2. svibnja ove godine.

Veslački klub Korana je na natjecanju nastupio sa dvije posade dvojca na pariće – juniorskom i kadetskom.

U dvojcu na pariće za juniore B Mauro Bauer i Igor Šušnjar zauzeli su 3. mjesto u finala A, a dvojac na pariće za kadeti A s posadom Josip Jakšić i Luka Ranitović, zauzeo je 2. mjesto finalu A.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

PRVI PUT U POVIJESTI SVJETSKI VESLAČKI KUP U ZAGREBU

Podsjetimo da će za tjedan dana, uređenom Jarun pripremljenom za Svjetski veslački kup, okupiti ponajbolji svjetski veslači koje će predvoditi olimpijski, svjetski i europski pobjednici, braća Martin i Valent Sinković u dvojcu bez kormilara, te olimpijski doprvak Damir Martin u samcu.

Za Hrvatsku će nastupiti i sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara koje su na nedavnom EP-u u disciplini dvojac bez kormilara osvojile peto mjesto, David Šain u samcu, te Ivan Piton, Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić u četvercu bez kormilara.

Svima njima ovo će biti prvi ‘svjetski nastup’ na domaćem terenu i s ponosom čekaju dolazak svojih svjetskih konkurenata.

– Ovo je važan trenutak za hrvatski sport i veslanje, budući da se nakon rekonstrukcije staze na Jarunu otvorila mogućnost održavanja Svjetskog kupa i dovođenja najboljih svjetskih veslača u Zagreb. Ovo natjecanje ne promovira samo sport, već je bitno za cjelovitu promociju Hrvatske i Zagreba kao povijesnog i kulturnog središta, turističke destinacije i suvremene europske metropole – istaknuo je predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Branimir Bašić dodavši kako se nada da će se u Zagrebu Svjetski kup održati i 2023. godine, a u budućnosti možda i Svjetsko prvenstvo.

Izdvojeno


Reci što misliš!