SPORT

CRNI DAN

Talijanke "natrpale" mrežu nemoćnih Hrvatica, utakmica potrajala puna tri sata zbog većeg kvara na agregatu

Talijanke

Što se utakmice tiče, bila je uglavnom jednosmjerna, iako su Hrvatice prve priprijetile već na samom startu, a i kasnije imale pokoju lijepu prigodu i šteta je da nisu postigle barem počasni pogodak.

Nećemo po dobrom pamtiti kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo za žene između Hrvatske i Italije. Da će tako biti rezultatski moglo se i očekivati, jer Talijanke su četvrtfinalistice proteklog Svjetskog prvenstva i spadaju u red boljih svjetskih ekipa, a Hrvatice su ipak još učenice. Zato glatkih 0:5 nije ni čudo ni sramota.

Nažalost, svemu tome pridodao se i problem s reflektorima, došao u najnezgodniji trenutak, nakon niza uspješno organiziranih međudržavnih futsal i nogometnih ogled i s planovima za još veća događanja. Naime, u 63. minuti utakmice ugasili su se reflektori no tu smo još u sferi sitne neugodnosti i incidenta koji se može dogoditi (i događa) i na najvišoj razini svjetskog nogometa. Ali ne događa se da se kvar ne može otkloniti gotovo punih sat vremena. Šteta, jer do tada je Karlovac bio tradicionalno dobar domaćin i organizator, a ovo će ipak ostaviti veliku mrlju na ovom susretu. Vjerojatno je potpuno pogrešno procijenjen kapacitet agregata koji "štuca" još otkako je bio gotovo cijeli poplavljen - igrale su se pod reflektorima brojne utakmice, ali s nešto slabijim zahtjevima za razliku od onih koje imaju FIFA i UEFA. Moglo bi se pričati i o njihovim prestriktnim pravilima, kao i o tome da je utakmica pri prvom gašenju reflektora potpuno bezrazložno prekinuta jer bio je još dan i vidljivost je bila izvrsna, ali za ta pravila se znalo i prije susreta. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Što se utakmice tiče, bila je uglavnom jednosmjerna, iako su Hrvatice prve priprijetile već na samom startu, a i kasnije imale pokoju lijepu prigodu i šteta je da nisu postigle barem počasni pogodak. Talijanke su ipak drugi svijet i čini se da su "s pola gasa" došle do sigurne i uvjerljive pobjede. 

Nakon poraza od Rumunjki i Talijanki, u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu, 22. i 26. listopada, Hrvatice očekuju dva gostovanja - baš kod Italije i zatim kod Švicarske.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!