SPORT

7 DANA NA 4 RIJEKE

Nema predaje, nema odustajanja!

Nema predaje, nema odustajanja!

Idemo redom: KA-pedale prvosvibanjskom biciklijadom podsjetili da smo nekad u Karlovcu na taj dan imali sindikalnu biciklijadu, Karlovac je bio domaćin brojnim pikadistima iz Lijepe Naše, započela je ovogodišnja Kontinentrail liga, veslači Korane nikad bolji na regati na Dunavu u Vukovaru...

PRVOMAJSKA BICIKLIJADA 

Zadnje dvije godine u Karlovcu više nema tradicionalne Prvosvibanjske biciklijade koju je organizirala županijska organizacija sindikata, prvo zbog pandemije a onda i zbog toga što je dugogodišnji agilni organizator Nikola Badovinac otišao u mirovinu, što samo potvrđuje da svaka slična manifestacija i organizacija umnogome ovisi o ljudima. Za nastavka tradicije vožnji biciklom za 1. svibnja potrudili su se aktivni članovi SRK Pedala Laganini. Manja skupna članova kluba okupila se ispred klupskih prostorija u bivšoj vojarni na Luščiću odakle su se preko početka Radićeve ulice kod Stare kavane gdje je nekad bio početak rute biciklista, uputili prema Papalini na Grdunu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadaju se da će od iduće godine njihova biciklijada biti brojnija, a još bi više htjeli da se ne prekine tradicija karlovačke Prvosvibanjske biciklijade te poručuju svima – nema predaje, nema odustajanja!

ELEKTRONIČKI PIKADO 

Ono najbolje što hrvatski pikado ima za ponuditi moglo se vidjeti protekli vikend u Karlovcu, dvorani „Mihajla Prezelja Mitile“ u OŠ Dubovac gdje je održano 27. po redu Ekipno prvenstvo Hrvatske u elektroničkom pikadu gdje su bila postavljana čak 64 elektronička pikada. Bilo je to najmasovnije takvo natjecanje u Hrvatskoj u elektroničkom pikadu koje se po prvi put održalo u Karlovcu. Nastupilo je čak 90 ekipa sa 600 natjecatelja iz ukupno 14 županijskih pikado saveza iz cijele Hrvatske koje se u gradu na 4 rijeke natjecalo za naslove državnih prvaka u tri kategorije kod seniora te u konkurenciji seniorki. 

Iz Karlovačke županije, u muškoj konkurenciji nastupili su: Apolon iz Karlovca i Stars iz Duge Rese, a u ženskoj Apolon Ladies iz Karlovca i ekipa Đurđa iz Žakanja.

‘Z BREGA NA BREG

Započela je sezone trčanja. Održana je trail utrka ‘Z brega na breg koja je ujedno ekipno i pojedinačno 1. kolo Kontinentrail lige. Karlovačka ekipa nastupila je u sastavu: Silvijo Car, Dominik Seljan, Dominik Filipčić i Petar Fink te Gabrijela Šalković, Darinka Vučković, Lea Šipka i Jadranka Belavić. Zauzeli su ekipno 4. mjesto od 14 ekipa. Pojedinačno su također bili uspješni. 

Od ove godine na snazi su nova pravila ekipnog bodovanja. U usporedbi s prijašnjim godinama kad su bila 3 M/Ž člana za bodovanje, ove godine su 2 M/Ž člana. Promjena je i ta da se ne može prijaviti 10 članova već 8. Također, organizatori utrka od ove godine moraju imati svoju ekipu, pa su članovi karlovačkog AK RaN 047 ovu sezonu ekipa Jastreb extreme-a koji organizira Žumberak trail pod nazivom Green power RaN 047.

REGATA NA DUNAVU

Na regatnoj stazi na Dunavu u Vukovaru na 1000 metara, u subotu 30. travnja 2022., održana je 18. regatu Sv. Filipa i Jakova, ujedno i 2. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’. Organizatori su Veslački klub Vukovar, Hrvatski veslački savez (HVS) i Veslački savez Zagreba (VSZ).

Nastupili su veslači i veslačice iz gotovo svih hrvatskih klubova. Održano je 30-ak utrka od kadeta i juniora do seniora, u obje konkurencije. Svih 9 posada VK Korane nastupilo je u A finalima. KAveKAŠi su osvojili 6 medalja od kojih su po dvije zlatne, srebrne i brončane. Zlatne medalje pripale su Emi Hodak i Janu Latkoviću. Čak dvije srebrne medalje osvojili su Mauro Bauer i Igor Šušnjar – u dvojcu na pariće za juniore i za seniore. Brončane medalje osvojili su Šime Ravnjak i Luka Ranitović.

U nedjelju 8. svibnja na Jarunu se održava Veslačko prvenstvo Hrvatske za seniore gdje će u dvojcu na pariće za lake seniore nastupiti Mauro Bauer i Igor Šušnjar, a dvojcu na pariće za seniore Mario Konjevoda i Luka Hajdin.

HUMANITARNA UTAKMICA

Prvu svibanjsku nedjelju Poljud je osvanuo u žuto-plavom dekoru s glazbenim ritmom Ukrajine. Šahtar je gostovao na Poljudu, Darijo Srna se vratio u svoj nekadašnji dom. Doveo je u ulozi sportskog direktora svoj Šahtar u također svoj Split. Nažalost, nije povod bio primarno nogometni, već humanitarni, jer prihod utakmice namijenjen je djeci koja su u ratom pogođenoj Ukrajini ostali bez roditelja. U toj plemenitoj namjeri okupilo se na Poljudu oko 4.000 znatiželjnika, mnogo i Ukrajinaca koji su izbjegli iz domovine zahvaćene ratnim vihorom pronašavši u Splitu i okolici svoje privremeno boravište. 

Prodano je ukupno 6.550 ulaznica. Tijekom dana bilo je preko 30 tisuća poziva upućenih na donatorski broj 060 9006, a broj će biti aktivan sve do 15. svibnja. Uključili su se i Hajdukovi sponzori, kao i prvotimci, te je trenutni prikupljeni iznos otprilike 600 tisuća kuna. Kreće aukcija novih bijelih dresova, svaki dan po dva dresa Hajdukovih prvotimaca. Stoga iz Hajduka očekuju da će prikupljeni iznos u narednim danima još narasti. 

Izdvojeno


Reci što misliš!