SPORT

VELIK PROPUST

Željko Magličić i suvozač Poljak 8. na 29. Opatija Rallyju - utrku obilježila stravična nesreća zbog neopreza organizatora

Željko Magličić i suvozač Poljak 8. na 29. Opatija Rallyju - utrku obilježila stravična nesreća zbog neopreza organizatora

Željko Magličić sa suvozačem Ivanom Poljakom osvojio je osmo mjesto u ukupnom poretku za državno prvenstvo na Opatija Rallyju, drugoj utrci sezone koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske. U svojoj klasi 2 bili su četvrti. 

Vrlo dobar rezultat pomalo je pomračio nevjerojatan incident koji se dogodio tijekom rallyja i koji je mogao dovesti i do puno tragičnijih posljedica, iako je i ovako doveo do ozbiljnih ozljeda jednog od hrvatskih vozača. Naime, austrijski vozač Kramer udario je u srnu i usmrtio je, ali ono što je zaista šokantno je da se organizatori nisu potrudili ukloniti nesretnu životinju pa je još nekoliko posada nalijetalo na vrlo opasnu situaciju, a potom je hrvatska posada Poredski-Šivak u brzini 138 km/h doživjela stravičnu nesreću koja je na kraju završila, uzevši u obzir razmjere može se reći i "samo" - puknutim kralješkom kod Poredskog, a moglo je biti i daleko daleko gore. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon gotovo savršene organizacije karlovačkog Quattro River Rallyja i hrvatske postaje World Rally Championshipa tako je, čini se, došlo do malog opuštanja u organizacijskim redovima, a nažalost se odmah pokazalo koliko to može biti kobno, jer zaista je neshvatljivo da utrka nije odmah zaustavljena nakon što su Austrijanci udarili srnu, ili da srna nije odmah uklonjena ukoliko je za to bilo vremena.

U ukupnom poretku prvenstva Hrvatske nakon dvije utrke Magličić je također na osmom mjestu, a u poretku svoje klase četvrti. 

Sljedeća utrka koja će se bodovati za PH u rallyju je "gostujuća" u slovenskom Velenju 27. i 28. svibnja, a potom 24. i 25. lipnja na red dolazi 48. INA Delta Rally u Zagrebu.

foto: Lorenzo Martincich / Pro One Media

Izdvojeno


Reci što misliš!