SPORT

DOBAR NASTUP

Karlovački bejzbolaši osvojili vrlo dobro peto mjesto na jakom europskom Confederations Cupu

Karlovački bejzbolaši osvojili vrlo dobro peto mjesto na jakom europskom Confederations Cupu

Vrlo dobar nastup imali su bejzbolaši karlovačke Olimpije na vrlo jakom europskom Confederations Cupu, drugom po snazi europskom kupu, za koji su "vizu" stekli osvajanjem Federations Cupa prošle godine.

Na kraju su osvojili peto mjesto, tek u jednoj utakmici doživjeli su veći podbačaj, a možda su mogli i do polufinala, iako je u suštini trenutno najrealniji baš plasman tu negdje na četvrto ili peto mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Presudna je, pokazalo se, bila prva utakmica protiv francuske momčadi Montpellier Barracudas. U izjednačenom susretu Francuzi su ipak slavili sa 6:3. U drugom susretu Karlovčani su sa 5:2 svladali švicarske Therwill Flyerse i time stekli važnu pobjedu u borbi za peto mjesto. U odlučujućem susretu za polufinale, s neraspoloženim pitcherima, ipak se nisu mogli suprotstaviti španjolskoj ekipi Tenerife Marlins pa su poraženi s visokih 13:0.

U razigravanju za zadržavanje statusa u ovom kupu karlovački bejzbolaši su, pak, ostanak stekli i prije nego su zaigrali. Naime, kako je bjeloruska momčad izbačena iz natjecanja zbog ruske agresije na Ukrajinu te podrške koja Bjelorusija daje ovom ratu, igralo se po sistemu svatko sa svakim, s tim da se ogled Karlovčana i Švicaraca iz skupine već računao u tom omjeru. A, kako su u prvom ogledu razigravanja austrijski Vienna Metrostarsi svladali Švicarce sa 13:11 postalo je jasno da upravo švicarska momčad ispada, a Karlovčani i Austrijanci odigrali su susret za peto mjesto.

Taj susret možda je i razlog za najveće zadovoljstvo, jer zaigrala je Olimpija s vrlo mladim sastavom s nekoliko domaćih "klinaca" i iako je na početku gubila 6:0 uspjela se "sabrati" i ostvariti lijepu pobjedu rezultatom 9:7.

Vrijedi spomenuti i da je karlovački Japanac Naoki Otani imao najviše ukradenih baza na turniru - pet, a Petar Jure Rumora imao je najviše izbačenih igrača - 39. Antonio Horvatić, pak, jedan je od najboljih pitchera turnira (ERA 1.50).

Sve u svemu - nastup na Confederations Cupu može se s pravom ocijeniti vrlo dobrim.

Izdvojeno


Reci što misliš!