SPORT

MLADE NADE

U finalu Čavlekovog turnira u srijedu u 19 sati sastaju se Dinamo - Osijek, za 3. mjesto ogled Čeha i Austrijanaca

U finalu Čavlekovog turnira u srijedu u 19 sati sastaju se Dinamo - Osijek, za 3. mjesto ogled Čeha i Austrijanaca

U finalu 11. Međunarodnog nogometnog turnira "Branko Čavlović - Čavlek" igrat će zagrebački Dinamo i Osijek. Osječani su prvo mjesto u skupini osigurali već nakon dva kola, a danas su ga potvrdili pobjedom 1:0 protiv Sarajeva. U toj skupini za drugo mjesto i potencijalni dvoboj za treće mjesto borili su se mladi karlovački nogometaši, no pokazalo se da snagom i kondicijom ipak zaostaju za suparnicima. Naime, nakon odlične utakmice jučer protiv Sarajeva i pobjede 2:1, treća utakmica u tri dana očito im je ipak bilo previše pa su danas s austrijskim SV Riedom doživjeli pravu katastrofu - 0:8! Nije to realan omjer snaga, jer Sarajlije i Austrijanci su, primjerice, remizirali, no i kondicijska spremnost je dio cijele priče, a u tome mladi Karlovčani trenutačno očito dramatično zaostaju za ostalim ekipama.

U drugoj skupini Dinamo i FC Slovacko ušli su u posljednji dan potpuno izjednačeni, a mladi Zagrepčani ipak su bili uspješniji u trećem kolu i tako izborili još jedno finale turnira koji su dosad osvojili čak osam puta. U večerašnjem susretu bili su sa 3:0 bolji od Rijeke, dok je Slovacko također došlo do pobjede ali sa 2:1 protiv Selekcije hrvatske dijaspore. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Srijeda je završni dan - u 17:30 na pomoćnom terenu Čavlekovog stadiona u ogledu za 3. mjesto snage će odmjeriti češki prvoligaš FC Slovacko i austrijski SV Ried, dok u 19:00 na glavnom terenu finalnu utakmicu igraju Dinamo i Osijek. Zanimljivo je da je ovo treće uzastopno finale u kojem se sastaju ove dvije momčadi, a oba puta uspješniji su bili mladi Zagrepčani. Uostalom, u 10 dosadašnjih izdanja oni su, kao što smo spomenuli, slavili čak osam puta, dok po jedan naslov imaju Rijeka i austrijska momčad Admira Wacker.

Izdvojeno


Reci što misliš!