KOLUMNE / GASTRO ŠPIJUN

GASTRO ŠPIJUN: Šaran u rašljama, jedino što Dane piva čini drukčijim od prošćenja na Kamenskom

GASTRO ŠPIJUN: Šaran u rašljama, jedino što Dane piva čini
drukčijim od prošćenja na Kamenskom

Na Danima piva je pomalo glupavo piti vino, osim ako za to imate valjan razlog. Šaran u rašljama u Šumarskom kutiću to svakako jest.

Nomadsko hranjenje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova vrsta nomadskog hranjenja na ovoj i sličnim manifestacijama ograničena je jednostavnim jelima, pečenim odojkom, janjetinom, te buncekom i kobasicama, pa kralj baranjske kuhinje doista dođe kao superspecijalitet - čak i ako nije pečen u klasičnoj lijeskovoj rašlji, već u žičanoj rešetki.

Neka im je oprošteno, jer ostala pravila su ispoštovana, riba je teška od dva do dva i pol kilograma, dobro začinjena, medno smeđe boje, ne premasna i odlično pečena.

U ovom aranžmanu je predviđena za dvije osobe, ali neće kratkih rukava ili prazna želuca ostati nijedan od trojice, ako se na platu namjeri i ovaj broj gladnih.

Dva razloga za kruh

Zapečeni grah lijepo se sljubljuje s ribom, ali ne pretjerujte s količinama, jer teško sjeda na želudac. Ako naručite porciju paradajza nećete dobiti ni komad više od normativa. Ono na što bi se svakako trebalo pripaziti je kruh, koji je dosta bitan element ove vrste menija. Čak i onaj tko u njemu ne uživa trebat će ga iz dva razloga, prvi je da njime "amortizira" masnoću ribe na koju će svakako naići, a drugi da njime pomaže ulje i pokupi komadiće ribe koji će ostati nakon što na tanjur stavi i posljednji veliki komad, što je za svakog pravog gurmana - neprocjenjivo. Komadi u našoj košari bili su suhih korica, te unutrašnjosti koja se mrvila. Tako nešto se ne bi smjelo događati.

Kao kila prasetine

Također, preporučamo da ne birate stol s pogledom na Koranu, barem na za vrućih dana, jer će vam vonj konjske balege iz dolje sklepanih korala ubiti svaku volju za hranom.

Cijena od 140 kuna za ovako obilan i delikatesan meni nije velika, pogotovo ako za isti novac možete dobiti kilogram prasetine ili tek nešto više od pola kile janjetine. Štoviše, imamo nekako dojam da se bez ovih šarana gastro ponuda na Danima piva ne bi bitno razlikovala od ponude na prošćenju na Kamenskom na Veliku Gospu.

HRANA 4/5

PIĆE 3/5

AMBIJENT 2/5

POSLUGA 4/5

Gastro Špijun

PRATITE GASTRO ŠPIJUNA I NA FACEBOOKU...

Izdvojeno


Reci što misliš!