LIKA

Kopao u dvorištu pa iskopao arsenal oružja - puškomitraljez, pušku, strojnicu, signalni pištolj i stotine metaka

Kopao u dvorištu pa iskopao arsenal oružja - puškomitraljez, pušku,
strojnicu, signalni pištolj i stotine metaka
foto ilustracija

Kopajući na svom imanju u mjestu Tuk Bjelopoljski u Lici jedan je mještanin pronašao skriveni arsenal oružja, vjerojatno zaostalog još iz perioda Domovinskog rata. Pronašao je, javlja policija, puškomitraljez, rezervnu cijev za puškomitraljez, poluautomatsku pušku, strojnicu, signalni pištolj i 900 komada streljiva, sve u vidno zahrđalom stanju.

Navedena minsko-eksplozivna sredstva je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja – manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak, po tko zna koji put govore u policiji uz upozorenje.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

KAportal.hr


Reci što misliš!