LIKA

Ličani oživjeli legendu: U Gospiću osnovali stolnoteniski klub i nazvali ga po dugoreškom velikanu - Antunu Tovi Stipančiću

Ličani oživjeli legendu: U Gospiću osnovali stolnoteniski klub i
nazvali ga po dugoreškom velikanu - Antunu Tovi Stipančiću

Bio je čudo od djeteta, potom zlatna ljevica hrvatskog sporta - državni, europski i svjetski prvak, a danas je legenda. Dokazuje to i vijest iz Gospića. Usred Like osnovali su stolnoteniski klub i nazvali ga po velikanu ovog sporta, rođenom Dugorešaninu Antunu Tovi Stipančiću. Četiri desetljeća nakon što je harao zelenim stolovima i četvrt stoljeća od njegove prerane smrti u Gospiću su se sjetili ovog velikana hrvatskog sporta i posvetili mu svoj stolnoteniski klub.

Da u Gospiću misle ozbiljno pokazali su i prije nego li su u ruke uzeli rekete i počeli s ping-pongom, jer je na promociju novog kluba stigao predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš te dvoje naših proslavljenih prvaka - Tamara Boroš i Zoran Primorac. Kako to već biva na ovakvim događanjima, političari su obećali pomoć novoosnovanom klubu, a čuli su ih brojni školarci, potencijalni stolnotenisači, koji su sa zanimanjem pogledali revijalni meč Boroš-Primorac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Lici su svjesni da nemaju nikakvih poveznica s Antunom Tovom Stipančićem, no svejedno imaju jaki argument da ime svojem klubu daju upravo po njemu - bio je najveći.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!