Nekategorizirano

Mladi mačevaoci Gabrijel Jajčević i Jakov Božić osvojili srebrna odličja na međunarodnom Rapir kupu

Mladi mačevaoci Gabrijel Jajčević i Jakov Božić osvojili srebrna
odličja na međunarodnom Rapir kupu

Članovi Mačevalačkog kluba Karlovac imali su uspješan nastup na 23. međunarodnom Rapir kupu u Zagrebu, natjecanju u floretu za mlađe kategorije. Na turniru su nastupili klubovi iz 16 država, a mladi karlovački borci osvojili su dva srebrna odličja.

Srebra su osvojili Gabrijel Jajčević u kategoriji do 10 godina i Jakov Božić u kategoriji do 12 godina. Gabrijel je u grupnoj fazi ostvario četiri pobjede i dva poraza, zatim ostvario još dvije lijepe pobjede te izgubio tek u finalu od natjecatelja iz Katara. Jakov je u grupnoj fazi imao tri pobjede i jedan poraz, zatim zaredao s tri pobjede u eliminacijskoj fazi te u finalu tijesno izgubio od vršnjaka iz Srbije sa 10-8.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vrlo dobar nastup imala je i Iva Kirinčić u kategoriji do 10 godina uz sve tri pobjede u grupi, ali je nažalost u prvom eliminacijskom susretu poražena 10-8 i tako zauzela peto mjesto. Luka Bublić (dječaci do 14 godina) prošao je grupu uz tri pobjede i jedan poraz, da bi u prvoj eliminacijskoj borbi izgubio sa 14-12 od borca iz Turske te tako zauzeo deveto mjesto.

Solidne nastupe su imali i Eric Kovačina, Andrija Kirinčić i Luka Bubli u kadetskoj konkurenciji - svi su uspjeli ući među 16 najboljih, no tamo su ubilježili poraze.

KAŠonline

Izdvojeno


Reci što misliš!