PROMO

VELIKA POMOĆ

Obrt za podršku u učenju i instrukcije Petrica Kerempuh u Karlovcu provodi ponavljanje gradiva za nacionalne ispite u osmome razredu u školskoj godini 2022./2023.

Obrt za podršku u učenju i instrukcije Petrica Kerempuh u Karlovcu provodi ponavljanje gradiva za nacionalne ispite u osmome razredu u školskoj godini 2022./2023.

Ponavljanje gradiva za učenike osmih razreda u „Petrici Kerempuhu“ provode stručni suradnici, iskusni profesori, stručnjaci u svome području

            Obrt za podršku u u učenju i instrukcije „Petrica Kerempuh“ u Karlovcu provodi ponavljanje školskoga gradiva za učenike osmih razreda koji ove godine prvi put pišu nacionalne ispite iz osam predmeta od 13. do 31. ožujka 2023.

           Kako su najavili iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje, svi će učenici osmoga razreda pisati standardizirane ispite pod istim uvjetima kako bi se što realnije utvrdila njihova postignuća. Iako postignuti bodovi neće biti kriterij upisa u srednje škole, učenicima će oni biti upisani kao bilješka. Dalje navode da je cilj provedbe   nacionalnih ispita, koji se provode u gotovo svim zemljama u Europskoj uniji i našemu okruženju, utvrditi temeljna znanja i kompetencije učenika na kraju osnovnoškolskoga obrazovanja i dobiti povratnu informaciju o razini postignuća učenika, od koje će u konačnici imati koristi i učenici i roditelji te škola, ali i nacionalne institucije – od resornog Ministarstva do svih onih koje će rezultate moći koristiti u svrhu poboljšanja i unaprjeđenja obrazovnog sustava.

          Kako bi učenici što kvalitetnije ponovili gradivo i utvrdili znanje te u konačnici postigli bolji uspjeh na nacionalnim ispitima i time stekli još veće samopouzdanje za nastavak školovanja, u tome će im pomoći stručni tim predavača, iskusni profesori, suradnici Obrta za podršku učenju i instrukcije „Petrica Kerempuh“.

         Ponavljanje gradiva iz osam predmeta provodi se subotom i nedjeljom od 8.00 do 13.40, počevši sa subotom 28. siječnja, a završno s nedjeljom, 12. ožujka prema sljedećem rasporedu:

         Subota:

8.00 - 9.00, Kemija (Slađana Cvitičanin, prof.),

9.10-10.10, Biologija (Slađana Cvitičanin, prof.),

10.20-11.20, Geografija (Margareta Kulaš, prof.),

11.30-13.40, Hrvatski jezik (Milenka Pervan Stipić, prof.),

        Nedjelja:

8.00-10.10, Matematika (Danijela Marčetić, prof.),

10.20-11.20, Fizika (Danijela Marčetić, prof.),

11.30-12.30, Povijest (Ana Livojević),

12.40-13.40, Engleski jezik (Marija Košutić, prof.).

        Ponavljanje gradiva obuhvaća deset sunčanih sati za predmete Hrvatski jezik i Matematiku te pet sati za ostale predmete, odnosno vikende 28. i 29.siječnja, 4., 5., 11. i 12. veljače te 4., 5., 11. i 12. ožujka. Stanka je za vrijeme školskih praznika u veljači.

        Polaznici se mogu prijaviti na pojedinačne predmete ili na cijeli program pozivom na broj 098 185 5005 (Petra Lipak, vl., dipl.uč.).

Broj polaznika je ograničen, a prijave traju do ponedjeljka, 23. siječnja.

Učimo ZAJEDNO i gradimo bolju sadašnjost i budućnost!

Više informacija na www.petricakerempuh.hr i na mail [email protected]

Pratite nas na Facebooku...

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.