PROMO

STRUKA I TI

Odaberi strojarstvo! Znanje koje je na cijeni u Tehničkoj školi Karlovac

Odaberi strojarstvo! Znanje koje je na cijeni u Tehničkoj školi Karlovac

Skorašnji upisi u srednju školu prekretnica su u životu mladih ljudi koji će za nekoliko godina tražiti svoje mjesto na tržištu rada. U širokom spektru zanimanja koja im se nude pritom trebaju misliti o tome kakvu budućnost im omogućava odabrana struka. Zato danas učenici sve više biraju zanimanja iz podsektora strojarstva u Tehničkoj školi Karlovac.

Kako bi učenici stekli što kvalitetnija i modernija znanja kojima će još bolje konkurirati na tržištu rada, Tehnička škola Karlovac provodi projekt "STRuKA i TI".

Riječ je o projektu čiji je cilj uspostava programskih i kadrovskih uvjeta koji unapređuju učenje temeljeno na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u podsektoru strojarstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac, a sve kako bi se povećala mogućnost dobrog zapošljavanja ili daljnjeg obrazovanja.

Sukladno navedenome, učenike Tehničke škole Karlovac kroz provedbu projekta “STRuKA i TI” očekuje sigurnija budućnost u vidu kompetencija koje će steći tijekom obrazovanja, a koje će im omogućiti pronalazak dobro plaćenih poslova, ili pak omogućiti dobru podlogu za nastavak obrazovanja. 

Osim moderniziranih znanja, učenici Tehničke škole Karlovac u budućnosti će biti u mogućnosti stjecati i praktične vještine u Regionalnom centru kompetentnosti u zgradi bivše Oružane. Takve vještine podrazumijevaju primjenu teorijskih znanja na suvremenoj opremi uz podršku educiranih mentora. Upravo će ih to osnažiti i još bolje pripremiti za tržište rada ili za daljnje obrazovanje. Uz redovite učenike, u Tehničkoj školi Karlovac moderniziraju se i programi prilagođeni za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom što će ih učiniti pripremljenima za realne potrebe tržišta rada.  

Osim Tehničke škole Karlovac kao nositelja, partneri na projektu su i Strukovna škola Gospić, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Srednja škola Slunj te Tehnička škola Požega.

Više informacija o projektu saznajte na službenoj stranici projekta STRuKA i TI, a o smjerovima se informirajte na web stranici Tehničke škole Karlovac

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.