KAportal Radio klub Ozalj i Tehno OZ u promotivnoj akciji - Elektroni nad Kupom ove subote na kupalištu u Ozlju | Karlovački informativni web portal

Radio klub Ozalj i Tehno OZ u promotivnoj akciji – Elektroni nad Kupom ove subote na kupalištu u Ozlju

Kreativci iz Radio kluba Ozalj zajedno s Tehno OZ na gradskom kupalištu u Ozlju u subotu 31. kolovoza 2019. godine od 10 sati pripremaju različite zanimljive i edukativne radionice, od izrade elektronskih uređaja i igračaka, natjecanja u borbi robota i lovu na „lisice“. Posjetitelji će imati mogućnost isprobati funkcioniranje radio uređaja i informirati se o svim aktivnostima koje organiziraju udruge radio klub Ozalj i Tehno Oz.

To je samo jedna od aktivnosti koje provodi Radio klub Ozalj, uz podršku Grada Ozlja i Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije već nekoliko godina organiziraju predavanja i obuke osnovnoškolaca za polaganje radioamaterskog ispita, kao i pripreme za radioamaterska takmičenja, takmičenjima u traženju „lisica“ odnosno ARG amaterskoj radio goniometriji.

– Polaznici uče osnove elektrotehnike, mjerenja univerzalnim mjernim instrumentom, lemljenju i spajanju osnovnih strujnih krugova i manjih sklopova, pojašnjava za Kaportal predsjednik Radio kluba Ozalj Zdravko Stupić.

Radio klub Ozalj ima tradiciju dugu preko četiri desetljeća bavljenja amaterskom radio komunikacijom, izradom vlastitih radio uređaja, redovito sudjeluju na raznim takmičenjima s drugim radio amaterima. Prema riječima predsjednik Zdravka Stupića cilj kluba je promicanje tehničke kulture, kroz druženja i provođenja raznoraznih aktivnosti njeguju zajedništvo, međusobnu poštovanje, s naglaskom na suradnju i prijateljstvo.

Aktivno sudjeluju u humanitarnim ekološkim akcijama i u radio mreži za opasnost. Mogu se pohvaliti i odličnim rezultatima na natjecanjima.  Ono što nije uspjelo prošle godine našim nogometašima na svjetskom prvenstvu, uspjelo je Radio klubu Ozalj. Naime, na međunarodnom takmičenju koje su organizirali britanski radioamateri u rtty (vrsta digitalne bežične komunikacije) Radio klub Ozalj osvojio je prvo mjesto.

  • Zato, zaljubljenici u radio valove rezervirajte zadnju subotu u kolovozu i zauzmete svoje mjesto podno Munjare.

    KAportal.hr

  • Odgovori