VIJESTI.hr

VIDEO: Politički rat trese Hrvatsku - pljušte optužbe za mito i trgovinu mandatima

VIDEO: Politički rat trese Hrvatsku - pljušte optužbe za mito i
trgovinu mandatima

Vruće su linije hrvatskih političara kako se približava utorak odluke. Poput deja vua - MOST ponovno proziva za političku trgovinu mandatima. Oporba kalkulira sa svojim pozicijama, a premijer Andrej Plenković uvjeren da će sljedeći tjedan obilježiti njegova pobjeda.

Runtić je policiji prijavio pokušaj kupovanja njegovog glasa. On i vodstvo MOST-a tvrde da su mu je HDZ nudio deblokadu računa, rješevanje financijskih problema ali i promjene Ovršnog Zakona što je inače jedan od Runtićevih glavnih političkih ciljeva. Sve navodno u zamjenu za potporu Vladi u Saboru.

"Bilo tko od njih bilo kada je mogao meni u zadnjih 6 mjeseci pristupiti i reći 'ajmo Runtiću vidjeti te, te tvoje ideje', ali ne... To se sada nudi. Ja trebam dati potpise neke da bih dobio i to. Ali ja ne patim na materijalne stvari, mene se ne može kupiti materijalnim stvarima", izjavio je Hrvoje Runtić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao posrednika koji je navodno je njegovom ocu prenio ovu ponudu MOST-ovci Runtić i Petrov imenuju vinkovačkog člana HDZ-a Dragu Veselčića. On pak tvrdi da su optužbe lažne. Uvjerava da je dugogodišnji prijetelj s Runtićevim ocem te da su u subotu njihove obitelji samo našle na kavi.

"U našem dvosatnom obiteljskom druženju tek smo minutu-dvije posvetili Davorovu sinu Hrvoju, osvrnuvši se na pitanje treba li i hoće li dati potporu Vladi RH. I to je apsolutno sve iz našeg razgovora - što jamčim pod punom kaznenom i moralnom odgovornosti - a da se ticalo aktualne političke situacije", tvrdi Drago Veselčić.

No MOST tvrdi da je pokušaj kupovanja njihovog zastupnika bio konkretan.

"Ponuđeno mu je rješavanje financijskih problema njega i njegove supruge u zamjenu da ne glasa protiv ministra Marića. Oni su nama najavili rat a mi njima najavljujemo rat rat protiv kriminala", kazao je saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja.

HNS optužbe i sukob MOST-a i HDZ-a doživljava degutantnim.

"HDZ nastavlja po svom, a MOST koji je dva puta izabrao HDZ za svoje strateške partnere sada glumi svetu kravu", smatra predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak.

A premijer Plenković je uvjeren da će sljedeći tjedan u Saboru odnijeti pobjedu i složiti novu većinu:  "Ne vidim po kojoj bi to računici oporba mogla imati 76 glasova."

Za smjenu Petrova glasove je skupio. No sve druge i dalje je čini se, unatoč njegovoj opuštenosti, prilično neizvjesno.

Vijesti.rtl.hr


Reci što misliš!