VIJESTI.hr

Kolinda Grabar-Kitarović sa suzama u očima: 'Hrvatska je odlučila - Zoran Milanović bit će predsjednik'

Kolinda Grabar-Kitarović sa suzama u očima: 'Hrvatska je odlučila -
Zoran Milanović bit će predsjednik'
foto Vijesti.hr

Kolinda Grabar-Kitarović više neće biti predsjednica Republike Hrvatske. Jasno je da će peti hrvatski predsjednik biti Zoran Milanović. Nakon 99,85 obrađenih biračkih mjesta Milanović dobiva 1.034.222 glasa, a Kolinda Grabar-Kitarović 928.226 glasova.

Još uvijek aktualna predsjednica u svoj je stožer stigla uz pjesmu "Zemljo moja". Iako je pokušavala zadržati smiješak, u očima su joj se vidjele suze.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Hvala vam, hvala vam lijepa! Drage Hrvatice i Hrvati i svi hrvatski državljani u domovini i svijetu. Hvala svima što ste izašli na birališta, pokazali da vam je stalo za našu Hrvatsku", počela je svoj govor Grabar-Kitarović.

"Ono što su me neprestance pitali, što ću učiniti nakon izbora, zahvaliti svojoj obitelji, svom suprugu, djeci, mami i tati... Volim vas.

Ostanimo ujedinjeni, okupljeni za našu Hrvatsku. Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora je da očito moramo biti više među građanima, među ljudima. Hrvatska je odlučila - Zoran Milanović bit će predsjednik idućih pet godina. Na tome mu čestitam, želim mu svako dobro na obnašanju njegove dužnosti. Za mene je kampanja gotova u petak, ja više riječ neću reći ni protiv svojih prethodnika ni protiv svojih sljedbenika. I zato sam tu, pružam ruku Zoranu Milanoviću da pokažemo da ovaj prijenos vlasti može biti civiliziran, da ga uputim u sve što sam radila, da se i prije službenoga prijenosa vlasti nađemo jer ono što Hrvatskoj treba je stabilnost. Tu stabilnost sam pokušavala postiću posljednjih pet godina."

RTL.hr


Reci što misliš!