VIJESTI.hr

VIDEO Rat u HDZ-u! Plenković "'oprao" protukandidate: "Floskule, šuplje priče, krive informacije"

VIDEO Rat u HDZ-u! Plenković
foto PIXELL

Kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač poručio je da se veseli televizijskom sučeljavanju s protukandidatom Andrejem Plenkovićem, no priželjkuje i sučeljavanje pred članovima stranke u najvećim gradovima uoči unutarstranačkih izbora, 15. ožujka.

Tema bi, kaže Kovač, trebale biti promjene u stranci kako bi ona ponovno bila pobjednička jer je HDZ po trendovima sada na drugom mjestu. Kovač je pritom rekao i da se ne slaže s predviđanjima stranačkog kolege Josipa Đakića da će biti sankcija za gubitnike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Mi smo kolege, nisam nikada upotrijebio riječ oponenti. Kandidirali smo se zbog stanja u koje je HDZ doveden zbog politika aktualnog vodstva predvođenog Plenkovićem. Nakon naše pobjede ćemo se morati okupiti i pripremiti za parlamentarne izbore te pobijediti. Važno je da se dogode promjene, nas očekuju i izbori na lokalnoj razini iduće godine i HDZ mora trijumfirati", poručio je Kovač.

Andrej Plenković sa svojim timom obišao je Daruvar i Grubišno Polje, a u Bjelovaru će održati i skup. Plenković poručuje da jest za opciju medijskog sučeljavanja, ali ne i da sam HDZ organizira sučeljavanja u velikim gradovima kako bi se predstavili članvova HDZ-a. Pritom spušta Kovaču uz poruku da su za razliku od njegova tima svoj program predstavili tako da članovi znaju što mogu očekivati ukoliko dobiju mandat.

''Sučeljavanje će biti idući tjedan, želim da to bude medijski događaj. Sve drugo, Kovač sa svojim timom slobodno provodi svoju kampanju, mi imamo svoju kampanju. Svi mogu pročitati naš program. Opcija alternativaca za sada nema programa i mislim da će btii dovoljno medijsko sučeljavanje'', rekao je Plenković.

Upravo se čita: 

http://kaportal.net.hr/karlovcanin-s-rakovca-osuden-zbog-vrijedanja-osjecaja-gradana-u-rano-jutro-se-samozadovoljavao-u-parku/

Plenković je članove Opcije za promjene usporedio s formalnom oporbom u Saboru pa službeno možemo reći da taj rat u HDZ-u ide dalje.

Novinari su ga upitali i o njegovim izjavama o Kovačevim kolegama Ivanu Penavi i Milijanu Brkiću, koji su posljednjih dana imali zdravstvenih problema. Plenković je, naime, u srijedu navečer rekao da se Kovačev tim osipa, što je Kovač protumačio kao njegovo radovanje tuđoj bolesti.

''Nije bilo radovanja ničijoj bolesti. Argumenti koji oni iznose nalik su ljudima koji se ne sjećaju u kojoj su vladi bili, poput gospodina Tolušića. Mi trebamo štititi obiteljske vrijednosti, a to radiš tako da se protiviš nasilnicima, kojih nažalost ima jako puno. On je glasao za Istanbulsku konvenciju na Vladi, a sada najednom ima druge ideje. Neka vrati film unazad pa se sjeti gdje je sudjelovao... Da nije bilo neke većine koju on sada spočitava, on ne bi bio ministar ni potpredsjednik Vlade. Oni koriste retoriku oprbenih stranaka, kao da sam na aktualcu pa me napada SDP, Živi zid, Most... Oni se nisu baš pokazali u ovom mandatu Sabora i nisu stali u obranu Vlade ni HDZ-a, a sad su aktivni i prpošni bez plana i sadržaja. Djeluju mi kompletno deplasirano. Floskule, šuplje priče, krive informacije, retorika koja nema veze ni sa čim. Nisam čuo još nijedan konstruktivan stav...'', rekao je Plenković.

Na pitanje hoće li ih nakon parlamentarnih izbora, u slučaju pobjede HDZ-a, staviti na neku listu, Plenković kaže da su sada u kampanji.

''Uvjeren sam da će cijeli moj tim dobiti potporu jer ne možemo imati vodstvo HDZ-a a da članovi vuku svatko u svom smjeru. Ovdje su ljudi sve stekli samostalno, nitko od njih nije kopija nekoga tko je kandidat za predsjednika stranke. Važno je da dijelimo zajednički smjer. Ne možemo stalno ići u rikverc, to ne ide. Naša kampanja je na temelju programa, postignuća, ambicija za HDZ i hrvatsku budućnost. Program ima 4 elementa. Svi koji žele pridonijeti da HDZ bude snažniji, jedinstven i da dobije povjerenje birača, mogu to učiniti. Naravno da članovi Opcije za promjene to ne rade...'', rekao je.

Plenković poručuje i da formalnih sankcija za članove Opcije za promjene neće biti, ali indirektno im poručuje drugačija je situacija kada govorimo o sastavljanju liste za parlamentarne izbore koji se održavaju ove godine.

Premijer se osvrnuo i na današnji sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog epidemije koronavirusa i potencijalne migrantske krize. Za sada, kaže Plenković, nema potrebe za vojskom na granici.

''Nema eksplicitnog spominjanja vojske u priopćenju, koliko ja znam, dobro je da se održalo Vijeće za nacionalnu sigurnost. Mi smo još jednom analizirali s više aspekata i migracijsku krizu, ali i sve što poduzimamo za suzbijanje epidemije koronavirusa. Izuzetan je angažman Hrvatske u predsjedanju Vijećem EU... Ministar Beroš je sada odletio u Bruxelles na izvanredni sastanak ministara zdravstva. Sve smo poduzeli pravodobno, učinkovito i transparentno u vezi obje situacije. Ne prijeti bilo kakvo dinamiziranje migracijskog kretanja ili neka nova kriza. Mi smo razgovarali o tome da hrvatska policija kontrolira granicu, a sve druge službe će biti u pripravnosti da pomognu. U ovom trenutku nema potrebe za tim. Jasna je situacija i nema razloga za bilo kakve dodatne aktivnosti.''

Osvrnuo se i na njegovu suradnju s predsjednikom Zoranom Milanovićem i najave o 'tvrdoj kohabitaciji'.

''Ovo je situacija koja zahtjeva najviši stupanj odgovornosti čelnih ljudi. Učinili smo neke korake prije nego drugi. Što se tiče naše odgovornosti, mi ćemo sukladno Ustavu i zakonu surđivati, što ne znači da dijelimo političke stavove, a bit će prilike kad ćete to i vidjeti'', zaključio je Plenković.

RTL.hr


Reci što misliš!