ŽIVOT & STIL

Što obući ljeti: Najbolji i najgori materijali za tople dane

Što obući ljeti: Najbolji i najgori materijali za tople dane
foto: Pixabay.com

Nošenje materijala koji zadržavaju vlagu i znoj te ne dozvoljavaju koži da normalno diše može itekako utjecati na to da vrućina postane vaš veći neprijatelj nego što zapravo jest. No, mnogi svejedno rade pogrešku kada je riječ o odijevanju te na užegli ljetni dan obuku traper hlače ili poliestersku haljinu.

U nastavku slijede najgori mogući, ali i najbolji materijali koje možete odabrati za ljeto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ŠTO NOSITI

1. Pamuk Pamuk je poznat kao materijal koji je veoma pogodan za nošenje u raznim tipovima klimatskih uvjeta. Budući da je prirodno vlakno, apsorbira vlagu za vrijeme znojenja te omogućuje i brže hlađenje tijela. Međutim, kada je riječ o toplini, pamuk je zahvalan materijal, no kada govorimo o mrljama od znoja, mogao bi izazvati neugodne situacije jer se sporo suši.

2. Lan I lan spada u skupinu prirodnih materijala s većim sposobnostima apsorpcije od ostalih tkanina. Uz to, tkanina se ne pripija uz tijelo stoga je veoma udobna za nošenje.

3. Svila Za one s nešto skupljim ukusom, svila je pravi izbor ljetnog materijala. Ona ne spada pod materijale s dobrim apsorbirajućim svojstvima kao što su lan i pamuk, ali je veoma privlačna zahvaljujući laganom materijalu.

NE NOSITI 

1. Traper Iako su kratke traper hlače veoma popularan ljetni modni odabir, zapravo su veoma nepraktične za ovo doba godine. Težak, nimalo prozračan i veoma uzak materijal samo su neke od njegovih karakteristika, stoga dobro promislite hoćete li ga sljedeći put obući.

2. Poliester Odjeća od poliestera je veoma tražena zbog visoke izdržljivosti i niske cijene, no također je i vodootporna, što znači da nimalo ne apsorbira znoj te najčešće prouzrokuje neugodan miris za vrijeme velikih vrućina.

3. Vuna Ovo zvuči veoma logično, jer zašto bi itko nosio vunu u ljetnim mjesecima. No, neki odjevni predmeti izrađeni od vune čak mogu biti označeni prigodnima za nošenje ljeti što svakako nije dobra praksa.

Životistil.rtl.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!