ŽUPANIJA

KUD Izvor iz Generalskog Stola gostovao u Istri na poznatoj manifestaciji "Zarozgajmo na Ćićariji"

KUD Izvor iz Generalskog Stola gostovao u Istri na poznatoj
manifestaciji

Članovi KUD-a Izvor nastupili su na poznatoj manifestaciji Istre „Zarozgajmo na Ćićariji“ 12. smotri izvornog folklora, u općini Lanišće. Umjetnički selektor smotre je poznati glazbenik iz Istre Bruno Krajcer, a glavni organizator općina Lanišće na čelu sa vrijednom i izuzetno gostoljubivom načelnicom Robertom Medicom.

- Susreli smo se i nastupili i s našim prijateljima iz KUD- a Mate Balota iz Raklja, Canturima i Mirkom Cetinskim iz Rovinja, Mendulama iz Vrsara. Organizatori su nas pozvali da dođemo i dogodine, jer smo kvalitetno odradili svoj nastup, a ujedno i odradili sjajnu promociju Karlovačke županije i Generalskog Stola, rekao je Damir Škrtić voditelj KUD-a.

Izvorovci su, kao predstavnici ovog dijela Hrvatske, uz dvije pjesme iz svoga kraja predstavili i poznate guce i rozgalice iz Karlovačke županije na čijim večerima su do sad uvijek sudjelovali, svih petnaest puta i izdali 2010. godine samostalni CD. Njihov nastup publika je nagradila velikim pljeskom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na manifestaciji je nastupilo desetak skupina izvornog folklora iz Istre i gosti iz Dalmacije. Nakon službenog nastupa Izvorovci su otplesali nekoliko izvornih plesova svoga kraja u koje su se uključili i domaćini na čelu sa načelnicom općine Lanišće.

KAportal.hr


Reci što misliš!