ŽUPANIJA

Pjesma vojnićkog osnovca u finalu 39. festivala "Mali kaj", za zbirku odabrane i pjesme iz OŠ Mahično i PŠ Mali Erjavec

Pjesma vojnićkog osnovca u finalu 39. festivala

Pjesma "Kak me križa boliju" Gabrijela Dujlovića, učenika 6.b razreda OŠ Vojnić, mentorice Anice Globan Kovačić, u konkurenciji je za nagradu na tradicionalnom pjesničkom festivalu "Mali kaj" u Svetom Ivanu Zelini. Na natječaj je pristiglo 400 radova iz 75 osnovnih škola, od čega je 79 odabrano za objavljivanje u pjesničkoj zbirci, a 33 će biti izvedene i na samom festivalu te su u konkurenciji za nagrade.

Osim Gabrijelove pjesme, za zbirku su odabrane još dvije pjesme iz Karlovačke županije - "Dva prijatela vrgonja i jen mačor" Lane Lukežić iz Područne škole Mali Erjavec (OŠ Slave Raškaj Ozalj) i "Krovi" Jakova Davida Vukovića iz OŠ Mahično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vojnić je jedino mjesto izvan kajkavskog govornog područja koje ima predstavnika u finalu, a to nije novost, jer učenici i učenice ove škole već pet godina za redom bilježe uspjehe na festivalu "Mali kaj". Dva puta za redom odabrane su pjesme Dragane Jakovljević (2016. je dobila i nagradu stručnog povjerenstva), zatim je 2017. rad Marija Maćešića dobio dvostruku nagradu (stručnog povjerenstva i publike), a prošle godine po prvi puta je nagrađen rad Gabrijela Dujlovića, koji sada ima priliku i ponoviti uspjeh.

Završna svečanost 39. Smotre dječjeg kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić" održat će se 26. listopada u dvorani "Kraluš" Pučkog otvorenog učilišta Sveti Ivan Zelina.

KAportal.hr


Reci što misliš!