ŽUPANIJA / DUGA RESA

Zajednički uspješan nastup KUD-ova „Izvor“ iz Generalskog Stola i „Frankopan“ iz Bosiljeva u Zadarskoj županiji

Zajednički uspješan nastup KUD-ova „Izvor“ iz Generalskog Stola i
„Frankopan“ iz Bosiljeva u Zadarskoj županiji

U Zadarskoj županiji KUD Izvor stekao je brojne poklonike, jer na gostovanje u ove krajeve odlaze već desetak godina. Proteklog vikenda nastupili su zajedno s prijateljskim KUD-om Frankopan iz Bosiljeva u Općini Vrsi, na 4. Večeri pisme, folklora i starih običaja pod nazivom „ Oj Poljica moje selo malo“. Manifestaciju je organiziralo folklorno društvo KUU „Gospa Lurdska“ Poljice, pod pokroviteljstvom Općine Vrsi i Grada Nina, a folklorne običaje krajeva iz kojih dolaze predstavilo je 13 kulturno-umjetničkih društava.

-Domaćini su nas jako lijepo primili, a brojna publika nas je odlično podržala na nastupu u Poljicima, jer pjesme i plesovi naših krajeva i Karlovačke županije, znatno se razlikuju od glazbe i narodnih običaja ovog dijela Dalmacije – kazao je predsjednik KUD-a Izvor Damir Škrtić te dodao kako nakon boravka u Dalmaciji već imaju dogovoren novi nastup.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za dva tjedna točnije, 3. kolovoza pjesmom i plesom razveselit će posjetitelje u istarskom Raklju, gdje će nastupiti na obilježavanju 25 godina djelovanja tamošnjeg KUD-a Mate Balota, s kojim su stvorili čvrste prijateljske veze i koji su već gostovali u Generalskom Stolu.

KAportal.hr


Reci što misliš!