ŽUPANIJA / DUGA RESA

POMOĆ NA DJELU

Vrijedni volonteri i djelatnici dugoreškog Crvenog križa obilaze građane u potrebi - obišli ih 222

Vrijedni volonteri i djelatnici dugoreškog Crvenog križa obilaze
građane u potrebi - obišli ih 222

Gradsko društvo Crvenog križa Duge Rese je i u ova krizna vremena na usluzi starijima, kako onima koje obilaze redovito tako i svima koji su se u ovoj situaciji našli izolirani u svojim domovima.

- Crveni križ redovito obilazi, uz mjere opreza koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, ukupno 126 osoba na području Duge Rese, Netretića, Generalskog Stola, Barilovića i Bosiljeva. Uz ovih 126 osoba od početka donesenih mjera o zabranama okupljanja i napuštanja mjesta boravka, Crveni križ Duga Resa kao jedna od žurnih službi na području grada i navedenih općina na sebe je preuzeo i opskrbu potrebitih sa lijekovima i hranom. Od početka krize do danas obrađeno je ukupno 96 nabava i dostava većinom lijekova, dok je prehrane bilo puno manje. Kad zbrojimo sve do sada, u ovoj krizi svakodnevnu pomoć samo od Crvenog križa Duga Resa dobilo je ukupno 222 osobe o kojima se brine ukupno 22 zaposlenih i 4 volontera – kaže Mario Biršić ravnatelj dugoreškog Crvenog križa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi bili dostupni svim potrebitim građanima organizirali su i 24 – satno dežurstvo, a dobiti ih se može na broju 047 844 269.

- Iako je naše područje djelovanja veliko, većinu uspijevamo odraditi sami vlastitim snagama, dok dio Duge Rese koju ne stignemo obaviti, prepuštamo volonterima Župe Svetog Antuna sa kojima imamo odličnu suradnju. U nadi da ćemo što prije prebroditi ovu izvanrednu situaciju, molimo vas da poštujete donesene mjere, ne družite se i izdržite – poručio je Mario Biršić svim sugrađanima.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!