ŽUPANIJA / DUGA RESA

NOVI ŽUPNIK

Župnik Branko Risek na Rokovo se oprostio od Dugorešana, već sljedeću nedjelju dolazi im novi - diplomirani arhitekt i svećenik Željko Nestić

Župnik Branko Risek na Rokovo se oprostio od Dugorešana, već sljedeću nedjelju dolazi im novi - diplomirani arhitekt i svećenik Željko Nestić
Zagrebačka nadbiskupija

Novi dugoreški župnik ima vrlo zanimljivu biografiju, prije nego se zaredio je neko vrijeme radio kao arhitekt

Na Rokovsku nedjelju župljani Župe bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi oprostili su se od dosadašnjeg upravitelja župe vlč. Branka Riseka, koji je odlukom zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića imenovan župnikom Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku, javljaju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Vlč. Risek je predvodio jutarnju misu koju mu je koncelebrirao Dugorešanin Fabijan Štedul, koji se zaredio prije dvije godine, a večernju misu koncelebrirali su vlč. Filip Vicić, župnik u Novigradu na Dobri, pater Dario Grbac i vlč. Branimir Jagodić, koji je propovijedao.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vlč. Jagodić zahvalio je vlč. Riseku na spremnosti da svoje svećeništvo ugrađuje u ovu zajednicu i da svakodnevno župljanima u euharistiji donosi Gospodina. "Hvala ti što si bio čovjek, što si znao uputiti lijepu riječ i znao si saslušati. Hvala ti što si bio spreman biti naš pastir. Trenutno te put vodi u Zabok. Kroz godine tvoga svećeništva i tvoga života vjerojatno će te odvesti na neke druge župe, na neke druge putove. Gdjegod budeš išao, uvijek nosi ovu Petrovu na pameti: "Gospodine, kamo da idem? Ti imaš riječi života vječnoga.", navodi se na stranicama Zagrebačke nadbiskupije.

- Nije devet godina puno, ali ipak je ovo bilo podosta dugačko putovanje s usponima i padovima. Vrijeme kada smo tražili sebe, ja sebe, vi ponekad mene, potvrđivali se, davali se drugima, primali jedni od drugih. Nema lijepih i ne bolnih rastanaka. Ovaj ćemo gledati kao vjernici, kao jedan dobitak, kao trenutak kad zastajemo na raskrižju i vidimo gdje smo, i onda s Isusom nastavimo put koji je On odredio. Pred nama su novi izazovi i iskustva. Ostavljam ovdje sigurno dio sebe, dio svoje duše. Hvala svima što bili bliski kako u teškim, tako i u radosnim vremenima, pomagali i podržavali riječju i djelom - poručio je dugoreški župnik na odlasku, te ganuo mnoge okupljene.

Novim župnikom Župe bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi imenovan je vlč. Željko Nestić. Primopredaja službe bit će u srijedu, 25. kolovoza, a vlč. Nestić u službu će biti uveden u nedjelju, 29. kolovoza 2021.

Novi dugoreški župnik ima vrlo zanimljivu biografiju. Velečasni Nestić zaređen je za svećenika 2017. godine. Prije toga je diplomirao arhitekturu te je određeno vrijeme i radio kao arhitekt, pa je i projektirao jednu crkvu - u Poznanovcu. U Dugu Resu dolazi sa zagrebačke Kajzerice.

Izdvojeno


Reci što misliš!