ŽUPANIJA / DUGA RESA

NEDOVOLJNO MJESTA

Upisi u vrtić provedeni i u Dugoj Resi, no nema mjesta za svu djecu zaposlenih roditelja! Ispod crte njih 12, ravnateljica Ana Božić: Možda još bude odustajanja

Upisi u vrtić provedeni i u Dugoj Resi, no nema mjesta za svu djecu zaposlenih roditelja! Ispod crte njih 12, ravnateljica Ana Božić: Možda još bude odustajanja

Ukoliko tijekom narednih mjeseci bude odustajanja, Vrtić po redu na listi zove djecu i na taj način prošle godine uspjeli su zbrinuti još petero mališana.

Ove godine upisi u dugoreški Dječji vrtić prvi puta su provedeni putem nacionalnog sustava CARNET i aplikacije e-građani. Ukupno je zaprimljeno 138 zahtjeva za upis u vrtić, pri čemu je 99 zahtjeva bio za djecu koja imaju prebivalište na području Grada Duge Rese i 21 zahtjev za smještaj mališana s vanjskih područja. 

Te je djece najviše, čak 18, iz općine Netretić, jer ova općina nema vlastiti vrtić, dok po jedno dijete dolazi s  s područja Bosiljeva, Barilovića, čak i Zagreba. Za smještaj u objektu u Generalskom Stolu bilo je 18 zahtjeva. U konačnici ukupno je upisano 58 mališana od čega 6 u Generalskom Stolu.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U aplikaciju smo unijeli sve potrebne podatke sukladno našem pravilniku o mjerilima upisa i broju slobodnih mjesta. Prijašnjih godina imali smo od 70-80 slobodnih mjesta, a ove godine po prvi puta nam je izašlo samo 52 djece i 6 u Generalskom. Bilo je puno odgoda, više nego ikada, što nas je malo i iznenadilo, a isto tako nekih prijašnjih godina bilo je i ranijih upisa, no toga više uopće nema, rekla je za KAportal ravnateljica Dječjeg vrtića Ana Božić.

Dodaje da je lista formirana prema pravilniku.

- Stvarno mi je beskrajno žao što je ispod crte ostalo 12 djece zaposlenih roditelja. Drugim riječima, da nije bilo odgoda i da su djeca koja su trebala otići u prvi razred stvarno otišla, uspjeli bismo upisati ove mališane. Nadalje ispod crte su djeca koja do 31. kolovoza neće navršiti godinu dana i djeca čije su majke na porodiljnom. Znamo da su one ljute, ali jednostavno nemaju prednost pred zaposlenim roditeljima, rekla je još ravnateljica.

Navodi kako bi dogodine, ukoliko ne bude nepredviđenih odgoda, iz vrtića trebalo izaći 81 dijete, što bi osiguralo dovoljno mjesta. Ukoliko tijekom narednih mjeseci bude odustajanja, Vrtić po redu na listi zove djecu i na taj način prošle godine uspjeli su zbrinuti još petero mališana. 

Izdvojeno


Reci što misliš!