ŽUPANIJA / DUGA RESA

UOČI BOŽIĆA

Betlehemsko svjetlo mira dugoreški „Spideri“ nakon dvogodišnje stanke donijeli u Karlovačku županiju

Betlehemsko svjetlo mira dugoreški „Spideri“ nakon dvogodišnje stanke donijeli u Karlovačku županiju

Betlehemsko svjetlo simbolizira dobrotu i iskrenost, toplinu i prijateljstvo u težnji da se premosti mržnja, materijalizam i egoizam i pobijedi ono što nas odvaja od mira.

Betlehemsko svjetlo mira upaljeno u štalici Isusovog rođenja u Betlehemu u Grad Dugu Resu iz Beča, nakon dvogodišnje stanke, danas su donijeli članovi Odreda izviđača „Spider“.

Podsjetimo, Betlehemsko svjetlo simbolizira dobrotu i iskrenost, toplinu i prijateljstvo u težnji da se premosti mržnja, materijalizam i egoizam i pobijedi ono što nas odvaja od mira. Betlehemsko svjetlo mira također simbol je Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Isusa, a njegovim rođenjem je bio obećan mir svim ljudima dobre volje. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro, te da je zadatak svih da šire mir među ljudima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar sa suradnicima zahvalio se izviđačima na tradiciji koju vjerno njeguju već dugi niz godina te zaželio mladim izviđačima i starješinama svako dobro povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Betlehemsko svjetlo dugoreški izviđači donijeli su u Župu Alojzija Stepinca, u Pučko otvoreno učilište i druge javne ustanove u Dugoj Resi, u Župu Sveta tri kralja na Baniji u Karlovcu, a posjetit će još i mnoge ustanove te škole i vrtiće u Karlovačkoj županiji.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!