ŽUPANIJA / OGULIN

Ciklus pripovijedanja za odrasle širi se iz Karlovca - "Kristali" Biserke Schmuck u četvrtak stižu u ogulinsku Knjižnicu i čitaonicu

Ciklus pripovijedanja za odrasle širi se iz Karlovca -

Ciklus pripovijedanja za odrasle "U društvu ugodnom… pričamo zeleno!", što su ga karlovačka Gradska knjižnica i Paviljon Katzler 1897 lani započeli u Karlovcu, ove godine se širi i na druge gradove u županiji.

Tako će priča Kristali Biserke Schmuck, što su je Karlovčani imali prilike čuti prošli tjedan, u četvrtak stići u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ogulin, u 18 sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pridružite nam se i opustite uz priču “Kristali” iz koje ćete saznati ponešto o “kamenu”, kakva mu je simbolika te na koje je sve načine povezan s čovjekom ili, bolje rečeno, koliko mu je sličan. Saznat ćete i koji sve “kameni” dobivaju prefiks dragi ili poludragi, na koji su način ti prirodni elementi nastali, koji kemijski procesi su im definirali boje, oblike, kristalne rešetke… Što je najvažnije, saznat ćete brojne zanimljivosti, priče i legende o mnogima od njih, a koje su nastale u našoj ili svjetskim kulturama. Dođite, očekuje vas jednosatna kameno-kristalno-biserno-dijamantna literarna poslastica, pozvali su iz karlovačke Knjižnice, podsjetivši da je Biserka Schmuck autorica nekoliko knjiga i brojnih članaka u stručnim časopisima, autorica i voditeljica brojnih radijskih emisija s temom zaštite okoliša i prirode, te aktivna članica više udruga civilnog društva.

Cklusu "U društvu ugodnom..." cilj je socijalno povezivanje individualnih slušatelja, produbljivanje znanja o ispričanoj tematici iz prošlosti ili sadašnjosti i integracija u budućnost, a namijenjen je odraslima, osobama starije životne dobi, slabog ili oštećenog vida i svima onima koji vole slušati priče koje govore o čarobnoj prirodi, onima koje su prožete “zelenim”.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!