ŽUPANIJA / OGULIN

Šest milijuna kuna iz EU fondova stiže za opremanje Poduzetničke zone u Ogulinu - problem bi mogao nastati jer nije donešen Proračun?

Šest milijuna kuna iz EU fondova stiže za opremanje Poduzetničke
zone u Ogulinu - problem bi mogao nastati jer nije donešen
Proračun?
Poduzetnička zona Ogulin - foto OGportal

U Ogulin bi trebala stići nova financijska injekcija i to od Europske unije, a novcem koje raspoređuje Središnja agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije trebao bi se financirati nastavak infrastrukturnog opremanja tamošnje Poduzetničke zone.

Kako piše OGportal, projekt "Poduzetnička zona Ogulin: Nastavak izgradnje novih dijelova prometnica i javne rasvjete te kabliranje nadzemnih elektrovodova" prošao je drugu fazu evaluacije te još predstoji treći faza, a to je odluka o financiranju za koju je nadležno Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. U praksi se radi o formalnosti, obzirom da nakon što je projekt prošao drugu fazu evaluacije preostaje još samo mišljenje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koje je u pravilu pozitivno. Međutim, problem bi mogla biti okolnost da nije donešen proračun Grada Ogulina za 2019. godinu, a obzirom da Gradu po zakonu nije dozvoljeno preuzimati ugovorne obveze bez da su prethodno proračunom osigurana sredstva, upitno je hoće li se projekt moći realizirati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za projekt je, obzirom na indeks razvijenosti grada Ogulina, odobren najviši udio sufinanciranja koji iznosi 85 posto prihvatljivih troškova. To znači da će se od ukupno 6.975.000 kuna, koliko iznosi ukupna vrijednost projekta, bespovratnim sredstvima EU fondova sufinancirati 5.928.750 kuna. Preostalih 1.046.250 kuna bi trebalo namaknuti iz proračuna Grada Ogulina.

OGportal podsjeća da je Vlada Republike Hrvatske raspustila Gradsko vijeće Grada Ogulina jer u zakonom određenom roku nije donijelo proračun, te je Grad dobio i povjerenicu Vlade - Marinu Kolaković koja će do ustroja novog predstavničkog tijela nakon skorih izbora obavljati poslove iz nadležnosti Gradskoga vijeća Grada Ogulina. Njen dolazak u gradsku upravu se još uvijek očekuje.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!