ŽUPANIJA / OGULIN

ZABAVA POD KLEKOM

U Ogulinu otvoren 15. Festival bajke, pleše se na smotri izvornog folklora, nepca uživaju uz poznatu ogulinsku sarmu

U Ogulinu otvoren 15. Festival bajke, pleše se na smotri izvornog folklora, nepca uživaju uz poznatu ogulinsku sarmu

Sve se odvija na otvorenim prostorima, s različitim sadržajima uz klasične predstave za djecu i odrasle.

Epidemiji unatoč, Ogulinski festival bajke dobio je svoje jubilarno, 15. izdanje. 

- Kao i svake godine i ovo jubilarno izdanje Festivala bajke donosi i čitav niz kreativnih radionica, predstava, pripovijedanja, te animacijskih programa za djecu i mlade, a odvijat će se na već svima dobro znanim festivalskim pozornicama u samom središtu grada. Sav sadržaj, iako u nešto skromnijem broju nego do sada, će se odvijati na 9 scena trajat će sve do nedjelje, a ulaz na sve sadržaje je besplatan. Za pojedine programe je potrebna prethodna najava, a u programu Festivala se nalaze kontakti na koje se može javiti voditeljima sadržaja.  A sve u skladu s epidemiološkim mjerama, rekli su nam organizatori. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve se odvija na otvorenim prostorima, s različitim sadržajima uz klasične predstave za djecu i odrasle. Naglasak je na pripovijedanja  i to u Đulinom vrtu uz Sabinu Gvozdić  koja je stalna pripovjedačica svake godine. Ove godine iz Dubrovnika dolazi gospođa Jasna Held, iz Bosne i Hercegovine dolazi Tatjana Šoić koja će pripovijedati bosanske bajke. Ovo je međunarodni festival, a prošle godine dolazili su nam pripovjedači iz Engleske, Francuske i Velike Britanije. Nažalost,  ove godine nećemo imati taj dio  u širem obimu, kaže nam umjetnički direktor Aleksandar Kovačević.

- Po prvi put imat ćemo sadržaje koje do sada nismo imali, a to je događanje za cijelu obitelj, držeći se svih potrebnih mjera. Jedna od pozornica je na jezeru Sabljaci gdje ćemo imati bajku o zmajevima. To je radionica o izradi zmajeva i puštanju zmajeva, Imat ćemo i Zipline, a  bit će i bajkoviti kviz namijenjen za odrasle koji će se održavati navečer. Tu su i kreativne radionice, osim profesionalnih pripovjedača tu su i programi gdje će se na licu mjesta raditi vlastite bajke s djecom, dodao  je.

Paralelno uz Ogulinski festival bajke otvorena je i 24. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije “Igra kolo” jer postoji tajna veza između bajki i folklora koji čuva kulturnu baštinu, riječi, kola,  tradiciju, legende, mitove i priču. U petak je manifestacija započeta radionicom izrade predmeta od slame , a nastavlja se u subotu tradicijskim sajmom u Parku kralja Tomislava gdje će biti puno izlagača koji će prikazati sve što je vezano za tradiciju, od različitih predmeta, rukotvorina do gastronomije. Također, tu je i Festival meda i zelja, na kojem su svi mogli probati ogulinske sarme.

Izdvojeno


Reci što misliš!