ŽUPANIJA / OGULIN

INOVATIVNI KONCEPT

Ambiciozan projekt ogulinske vlasti: Izgradnja Centra za tehničku kulturu na području bivše vojarne dugoročno će utjecati na rast standarda građana

Ambiciozan projekt ogulinske vlasti: Izgradnja Centra za tehničku kulturu na području bivše vojarne dugoročno će utjecati na rast standarda građana

Centar za tehničku kulturu bavio bi se obrazovanjem djece, studenata i nezaposlenih za STEM područja, a na ovom konceptu aktivno sudjeluju i Sveučilište u Zagrebu i Rijeci te brojne tvrtke.

Grad Ogulin je pokrenuo projekt izgradnje Centra za tehničku kulturu na području bivše vojarne Sveti Petar, a namjera je financirati ga putem EU fondova, kao strateški projekt Republike Hrvatske. Ovaj projekt imao bi izniman značaj ne samo za grad Ogulin i širu regiju, već za cijelu Republiku Hrvatsku, a mnogi ga smatraju najambicioznijim projektom ove gradske vlasti.

Spomenuti centar bavio bi se obrazovanjem u STEM područjima, od djece vrtićke dobi, pa do učenika i studenata, a isto tako i već zaposlenih građana. Korist od takvog koncepta imali bi i poslodavci jer im se osigurava kompetentna radna snaga, kao i cijelo društvo jer razvoj znanja iz STEM područja omogućava razvoj države i rast standarda građana, mišljenja su u gradskoj vlasti.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Cilj projekta je razvijati kompetencije građana, imati obrazovanu i stručnu radnu snagu koja će znanjem moći dodati vrijednost onome što radi, a ne da su prisiljeni egzistenciju svojoj obitelji osigurati iscrpljujućim dugotrajnim radom za malu plaću. Nije cilj ekonomskom eksploatacijom građana i niskodohodovnim djelatnostima, odnosno niskom cijenom rada, potaknuti gospodarski rast. Cilj je razvijati visokodohodovne djelatnosti koje će građanima uz umjeren angažman i rad pružiti visok standard života. Upravo je s tom namjerom i pokrenut spomenuti projekt, rečeno nam je u gradskoj upravi.

Na projektu, uz Grad Ogulin, sudjeluju Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska zajednica za tehničku kulturu, Društvo za tehničku kulturu Ogulin, tvrtke Bjelin, Semmelrock stein+design, Monterra, Eurogrant Konzalting, Pučko otvoreno učilište Ogulin, HGSS stanica Ogulin, Obrtničko tehnička škola Ogulin, Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana Ogulin, Prva osnovna škola i Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić.

Izdvojeno


Reci što misliš!