ŽUPANIJA / OGULIN

POTPISIVANJE UGOVORA

Grad Ogulin gradit će sortirnicu otpada - cilj je povećanje recikliranja komunalnog otpada i ponovna uporaba materijala

Grad Ogulin gradit će sortirnicu otpada - cilj je povećanje recikliranja komunalnog otpada i ponovna uporaba materijala

Investicija je vrijedna gotovo 15 milijuna kuna, za koju je Grad Ogulin osigurao 85-postotno sufinanciranje iz EU fondova.

Kako bi povećao recikliranje komunalnog otpada, Grad Ogulin kreće u izgradnju sortirnice. Riječ je, naime, o investiciji, koja je dio europskog projekta ukupne vrijednosti gotovo 15 milijuna kuna. Ovih dana gradonačelnik Dalibor Domitrović potpisao je i ugovor o gradnji sa zajednicom ponuditelja tvrtkom Montel d.o.o. i tvrtkom Tehnix d.o.o., vrijednosti 7,8 milijuna kuna, čiji bi radovi trebali bi biti završeni u prvoj polovici 2022. godine.

Također, s tvrtkom Tehnix d.o.o. potpisan je i ugovor o opremanju sortirnice vrijednosti 5,1 milijun kuna, čije će opremanje započeti kad se za to stvore uvjeti odnosno kad se završi veći dio građevinskih radova, a rok za izvršenje po ovom ugovoru je 4 mjeseca. Ujedno, s tvrtkom HIDRO UNA d.o.o iz Zagreba potpisan je ugovor o nadzoru nad građenjem i opremanjem sortirnice u vrijednosti od 212 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, sortirnica će se graditi pored postojećeg Reciklažnog dvorišta, a sastojat će se od hale - postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada, uredskog kontejnera za osoblje, prometno - manipulativnih platoa, ograde i sve ostale prateće infrastrukture. U Gradu Ogulinu vjeruju kako će sustav gospodarenja otpadom sortiranjem pridonijeti povećanju recikliranja komunalnog otpada, smanjenju otpada, koji bi završio na odlagalištu, kao i stvoriti uvjete za ponovnu uporaba i recikliranje materijala.

Izdvojeno


Reci što misliš!