ŽUPANIJA / OGULIN

PRIJAVLJENO POLICIJI

Ljubojević prijavio slučaj nacističkog pozdravljanja u Jasenku, očekuje pronalaženje aktera: Ovakvim parolama, pozdravima i sl. u Ogulinu nema mjesta

Ljubojević prijavio slučaj nacističkog pozdravljanja u Jasenku, očekuje pronalaženje aktera: Ovakvim parolama, pozdravima i sl. u Ogulinu nema mjesta

- Kao zamjenik gradonačelnika borit ću se svim institucionalnim mogućnostima da se počinitelji procesuiraju i osude, naveo je Ljubojević.

- Očekujem pronalaženje aktera i procesuiranje. Ovakvim parolama, pozdravima i sličnim nastupima u Ogulinu nema mjesta, poručio je ogulinski dogradonačelnik Siniša Ljubojević, reagirajući na snimku nacističkog pozdravljanja kod table Jasenak.

Ljubojević u priopćenju navodi:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem mladić iz Ogulina hrvatskom zastavom udara po tabli Jasenak na ulazu u mjesto, uzvikujući “Jasenak, naše”, te salutirajući više puta nacističkim pozdravom. 

Najoštrije osuđujem ovaj događaj, a evidentno je da u njemu sudjeluje više osoba. Ovakvim parolama, pozdravima i sličnim nastupima u Ogulinu nema mjesta. 

Kao zamjenik gradonačelnika borit ću se svim institucionalnim mogućnostima da se počinitelji procesuiraju i osude. Ova snimka poziva na mržnju, unošenje straha i nemira, te stvaranja osjećaja nesigurnosti kod pripadnika srpske zajednice.  

Slučaj je prijavljen policiji od koje očekujem pronalaženje aktera i procesuiranje prema svim kaznenim odredbama, a svakako članku 325. ZKP-a. 

Očekujem podršku gradonačelnika Dalibora Domitrovića u osudi ovog događaja koji je uznemirio ne samo stanovnike Jasenka, već svakog pripadnika srpske zajednice u Ogulinu. 

Dugo se gradio zavidni odnos Hrvata i Srba na ogulinskom području i u korijenu ćemo sasjeći svaki pokušaj podizanja tenzija i narušavanju dobrih odnosa."

Izdvojeno


Reci što misliš!